Ankara Oteli'nin milletvekillerine ofis yapılması önerisi

Haber Giriş : 14 Ocak 2006 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'deki muhafız taburunun kaldırılarak milletvekillerine yeni çalışma ofisi yapılabileceği tartışmalarına karşı CHP'li İdare Amiri Erdoğan Yetenç'ten bir süredir boş bulunan Ankara Oteli'nin milletvekillerine ofis yapılması önerisi geldi. TBMM'nin Ankara Oteli'nin alınması veya kiralanması durumunda yapılacak tadilatla 250 oda milletvekillerine tahsis edilecek ve Meclis kampüsünden otele geçiş alt geçitle sağlanacak.

TBMM'de muhafız taburunun kaldırılarak yerine milletvekilleri için yeni halkla ilişkiler binası yapılabileceği tartışmalarının olduğu dönemde CHP'li İdare Amiri Erdoğan Yetenç, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı telefonla arayarak bir öneride bulundu. Yetenç'in, bir süredir boş bulunan Ankara Oteli'nin satın alınarak veya kiralanarak milletvekillerinin hizmetine sunulabileceği önerisi Arınç tarafından sıcak karşılandı. Aynı dönemde Tekel'in ikiz kulelerini de düşünen ancak TOBB'un ikiz kuleleri alması sonucu bu düşüncesi gerçekleşmeyen Arınç, konunun araştırılması için Genel Sekreter Rauf Bozkurt ve Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Köksal'ı görevlendirdi.

OTEL VEKİLLER İÇİN UYGUN
Edinilen bilgiye göre Bozkurt ve Köksal tarafından, araştırmaları sonucunda Arınç'a "uygun" raporu verildi. Söz konusu rapor üzerine Arınç'ın konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği öğrenildi.

GEÇİŞ YÜRÜYEN BANTLA SAĞLANACAK
Ankara Oteli'nin Emekli Sandığı'ndan satın alınması veya kiralanmasının gerçekleşmesi durumunda otelde yapılacak tadilatla milletvekillerinin kullanımına 250 ofis sunulabilecek. Kalan 300 vekil için ise mevcut halkla ilişkiler binasında düzenleme yapılarak rahat çalışma olanağı sağlanacak. TBMM kampüsü ile otel arasındaki geçiş ise bir alt geçitle sağlanacak. Milletvekillerin ofislerine rahat gidip gelebilmeleri için şu an Ankara'da, Ankaray ve AŞTİ arasında halen kullanılmakta olan yürüyen bant sistemi kurulacak.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber