Aile Bakanlığı yer değiştirme yönetmeliği davalık oluyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, sendikaların büyük tepkisine neden oldu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Mayıs 2013 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığı yer değiştirme yönetmeliği davalık oluyor

Türk Kamu Sen'den sonra Memur-Sen de yönetmeliğin kabul edilemez olduğunu belirterek, yürütmesinin durdurulması için Danıştay'a dava açmaya hazırlanıyor.

*Aile Bakanlığı Yer Değiştirme Yönetmeliği

Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş, "Rotasyonu yasayla getirmek istediler. Ama sendikalara kabul ettiremeyince şimdi yönetmelikle uygulamaya çalıyorlar. Anlaşılan o ki diğer bakanlıklar da sırayla yönetmelik değiştirecekler. Ama biz bunu asla kabul etmeyiz. Dava açacağız" dedi.

Memiş, memurlar adına yetkili konfederasyon olarak rotasyona ilişkin yasal düzenlemeye geçit vermediklerini, bunu kabul etmeyeceklerini net bir şekilde hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e hem de hükümetin diğer üyelerine ilettiklerini belirtirken, "Dün yasaya koymadıkları rotasyonu bugün yönetmelikle getirmek istediler. Ama biz bunu kabul etmiyoruz "dedi.

İNANAMIYORUZ

Memiş, hazırlıklarını birlikte yaptıkları bir yönetmeliğin bu şekilde çıkmış olmasına inanamadıkları belirterek şöyle devam etti:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi bir bakanlık bunu yapıyor, inanılır gibi değil. Bu çalışanlar engelliler, yaşlılar, kimsesiz çocuklar, şiddete uğrayan kadınlar gibi toplumun mağdur kesimlerine hizmet veriyor. Biz böylesine fedakarca çalışırken, özlük hakları çok kötü durumda olan bu çalışanların durumlarının iyileştirilmesini beklerken şimdi Kavimler Göçü gibi bir göçe tabi tutuluyorlar. 10 yılını dolduran personelin 2014 yılından itibaren re'sen atanacağı hükmü getiriliyor. Bu merkezdeki 8-9 bin memurun yer değiştireceği anlamına geliyor. Sayın Bakandan randevu istedik. Kendisiyle görüşeceğiz, düzeltme olmaz ise de hemen dava açacağız. "

“ŞOK OLDUK, BU BİR ZULÜM, DAVA AÇACAĞIZ”

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bakanlığın yönetmelik değişikliğini görünce şok olduklarını belirtirken, bunun çalışanlar için bir zulüm olduğunu söyledi. Çalışma Bakanlığının memurlara rotasyonla ilgili sendikaların görüşlerini alırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bir günde yayınladığı bir yönetmelikle bunu hayata geçirdiğine dikkat çekti. Rotasyonun kamu hizmeti adına bir yararı olmayacağını savunan Kahveci, “Sadece memura zulüm aracı olarak kullanılır. Memurların sosyal yaşamını yok eden, aile düzenlerini sekteye uğratacak böyle bir uygulamanın ilk olarak kamuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında başlaması hazindir. Ne yazık ki Türkiye'de Aile ve Sosyal Politikadan sorumlu olan bakanlığın kendi çalışanı için bu değerleri yok etmesi tam bir garabettir” dedi. Personel ihtiyacı olan yerlerde teşvik gibi özendirici unsurların devreye alınması gerektiğini kaydeden Kahveci, hukuksuz bu yönetmeliğin iptali için Danıştay'a dava açacaklarını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber