Diyarbakır Müze Müdürü görevden alındı

DİYARBAKIR'da son 3 yılı Müze Müdürü olmak üzere 18 yıldır görev yapan Nevin Soyukara, sürpriz bir kararla görevden alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Mayıs 2013 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır Müze Müdürü görevden alındı

Valilik ve Kültür Müdürlüğü üzerinden yapılması gereken tebligat yerine, elden genel müdürlükten bir yetkili ile teslim edilen yazıya göre Soyukaya, Kars Bölge Korumu Kurulu Müdürlüğü'ne atandı. Diyarbakır Müze Müdürlüğü'nün yanı sıra UNESCO Dünya mirası asıl listesine aday olan Diyarbakır Kalesi ve Surları Alan Başkanı olarak da görev yapan Nevin Soyukaya'nın görevden alınmasına, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile bazı sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan Diyarbarı Surları'nın asıl listeye alınması için çalışmalar sürerken, Kültür ve Turizm Bakanlığı Diyarbakır Müze Müdürü Nevin Soyukaya'yı sürpriz bir şekilde görevden aldı. 1995 yılından beri müzede çeşitli görevlerde bulurduktan sonra 3 yıl önce Müze Müdürlüğüne getirilen Soyukaya, Kars Bölge Koruma Kurulu Müdürlüğü'ne atandı. Soyukaya'nın yerine ise Valilik bir kişiyi vekaletten şimdilik göreve atadı.

ANKARA'DAN GELEN YETKİLİ ELDEN TEBLİĞ ETTİ

Görevden alınan Soyukaya'ya Valilik ve Kültür Müdürlüğü üzerinden tebligat yapılması beklenirken, Ankara'dan Müzeler Genel Müdürlüğü'nden bir yetkilinin Diyarbakır'a gelip Ankara'dan tebligat yazısını faks ile istettiği ve yazıyı tebliğ ettikten sonra Ankara'ya döndüğü belirtildi.

Tarihi Diyarbakır Surları ve Kalesinin UNESCO listesinde yer alaması için çalışmalar yapılıp Eylül ayında dosya verilmeye hazırlanırken, Alan başkanı olan müze müdürünün görevden alınmasının çalışmaların aksamasına yol açacağı belirtildi. Nevin Soyukaya'yı alan başkanı olarak öneren Belediye Başkanı Osman Baydemir ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının, görevden almaya ilişkin tepkilerini ortaya koymak için açıklama yapacakları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber