Samsun'da Atatürk pul sergisi

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında "Atatürk Pul Sergisi ve PTT Pul Koleksiyonu" açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2013 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samsun'da Atatürk pul sergisi

Samsun PTT Başmüdürlüğü ve Türkiye Filateli Derneği işbirliği ile İl Özel İdaresi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen sergi açılışına Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, PTT Başmüdürü Adnan Sert, 300'ün üzerinde öğrenci ve çok sayıda davetli katıldı. Gerçekleştirilen açılışta yağmurun yağmasıyla birlikte öğrenciler içeri alındı. Yağmurdan dolayı törende kurdele kesimi yapılamadı. Vali Hüseyin Aksoy, zarf üzerinde bulunan pula ilk gün damgası vurdu. Açılışın ardından Vali Hüseyin Aksoy ve PTT Başmüdürü Adnan Sert ile birlikte sergi salonunu gezerek bilgiler aldı.

Sergiye gezen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Gençlik Spor Bayramı'nın Samsunda 33 gün boyunca farklı etkinlikler ile kutlandığına dikkat çekti. Aksoy, sergide emeği geçen PTT çalışanlarına teşekkür ederek, "Bütün Türk halkının Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum" dedi.

Pul sergisi hakkında bilgi veren PTT Başmüdürü Adnan Sert, "Atatürk Pul Sergisi ve PTT Pul Koleksiyonu"nun her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini söyledi. Sert, "Bu yıl bir yenisini düzenliyoruz. Pul sergimizi her yıl açamaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

35 pano ve 387 föyün bulunduğu sergi 17-19 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber