Aracı çalınanlara trafik cezası şoku

Haber Giriş : 15 Ocak 2006 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EMNİYET Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığı'nın resmi verilerine göre, trafik ekipleri 2005'in ilk 11 ayında 2 bin 958 çalıntı aracı trafik kontrollerinde durdurdu. Gerekçesi ise kural ihlali... Çalıntı araçları kullanan hırsız sürücüler, en fazla hız limitini aşmak suçundan polisle karşı karşıya geldi. Hırsızların trafikte en çok yaptıkları ikinci ihlal ise kırmızı ışıkta geçmek...

Hız limitini aşan hırsızlara 188 YTL, kırmızı ışıkta geçenlere ise 92 YTL'lik trafik cezası kesildi. Ancak, ceza kesilen araçların plakalarının sorgusu yapılmadığı için çalıntı olduğu anlaşılamadı. Plakaya yazılan cezalar arabaları çalınan mağdurların adreslerine postalandı. Arabaları çalınan mağdurlar üstüne üstlük hırsızına yazılan cezaları ödemek zorunda kaldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 İl'deki Trafik Denetleme Şubesi'ne bağlı ekipleri çalıntı otomobillere karşı uyardı. Emniyet, özellikle hız limitlerini aşmak ve kırmızı ışık gibi trafik kural ihlali nedeniyle trafik ekiplerince durdurulan tüm araçların ?çalıntı araç sorgulamasına' tabi tutulmasını istedi.

Öte yandan, Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığı, aracı çalınan vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi amacıyla tekrar aynı plakanın verilmesinin önüne geçti. Eski plakasını alan vatandaşların araçları da trafik kontrollerinde çalıntı görünüyordu. Şimdi çalıntı plakalar 5 yıl boyunca kullanılamayacak ve trafik tescil şubelerince vatandaşlara verilmeyecek.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber