Şahin: Kadına şiddette ölümlü vaka sayısı azalıyor

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına yönelik şiddetin 3 yıldır kayıt altına alındığını belirterek, "177 ölümlü vaka, 155'e düştü. Her yıl ciddi bir düşüş var" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Mayıs 2013 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şahin: Kadına şiddette ölümlü vaka sayısı azalıyor

Bakan Fatma Şahin, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Burdur'a geldi. Şahin, programı kapsamında ilk olarak Burdur Valisi Nurettin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Vali Yılmaz'dan kent hakkında bilgi alan Bakan Şahin, burada yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yeniden yapılandığını söyledi. Bakanlığın kurumsal kapasitesini geliştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Şahin, "Ustalık döneminde sosyal yardım ve sosyal hizmet tek çatı altında birleşti. Şimdi bütün sistem birleştirilerek güçlü bir idari altyapı oluşturuldu. 5 genel müdürlük, 32 daire başkanlığı şu anda bizim bünyemizde ve mali olarak da bütçesini 16 kat artıran bir bakanlık oldu. 1.2 milyar liradan, 20 milyar liraya ulaştı" dedi.

YOKSULLUK İÇİN PROJE

Bakan Şahin, ülke kaynaklarının adilce paylaştırılması ve yoksul kişileri belirleyip yardımları düzenleyecek teknolojik altyapı üzerinde TÜBİTAK ile ortaklaşa çalıştıklarını anlattı. Bakan Şahin, bu amaçla 50 mühendisin bu projeyi hayata geçirmek için çalıştığını vurguladı. Proje kapsamında 20 milyon hanenin ekonomik ve sosyal analizini yapabilecek duruma geldiklerine dikkati çeken Şahin, ancak yapılan çalışmaları yeterli görmediklerini kaydetti. Tek başına sosyal yardım ve mali destek vermenin ailelerin sorununu çözmeye yetmediğine işaret eden Bakan Şahin, "Sosyal hizmet merkezleri kuracağız. Aile hekimliğinde, hastalık oluşmadan önlenmesi için nasıl tedbir gerekiyorsa ve nasıl müdahale gerekiyorsa, bizim alanımızda, sosyal alanda koruyucu ve önleyici tedbirleri alacak altyapıyı oluşturuyoruz. İki ilde pilot çalışmamızı yaptık" diye konuştu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Bakan Şahin, gazetecilerin sorusu üzerine, kadına yönelik şiddet konusunda çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Medyanın, yapılan çalışmalardan çok, negatif haberleri manşet yaparak toplumda, sanki çok büyük şekilde olaylar büyüyormuş gibi bir algıya neden olduğundan yakınan Bakan Şahin, şöyle devam etti:

"O yüzden tüm fotoğrafa bakıp, neler yapılması gerektiği konusunda çalışıyoruz. Yaptığımız bütün çalışmaların sonunda, daha önce kayıtdışı olan, gözükmeyen ve hesaplanmayan, böyle bir sorunun varlığı kabul edilmeyen alan, bugün ölçülebilir hale geldi. Şiddet olaylarını 3 yıldır kayıt altına alıyoruz. Alınan önlemler sayesinde, kadına yönelik şiddet olaylarında her yıl ciddi düşüş başladığını görüyoruz. 177 ölümlü vaka bugün 155'e düştü. Ölümlü vaka sayısı azalıyor. Her yıl ciddi bir düşüş var ama her bir vaka bizim için çok önemli."

BELEDİYE ZİYARETİ

Bakan Şahin, valilik ziyaretinin ardından, Burdur Belediye Başkanı AK Parti'li Sabahattin Akkaya'yı makamında ziyaret etti. Belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Şahin, daha sonra, Alaca Dokuma Atölyesi'ni ve Engelliler İş Atölyesi'ni gezdi. Bakan Şahin, programı kapsamında 80'inci Yıl Sevim Zekai Piribaş Kız Yurdu'nu ziyaret etti. Hayırsever Sevim Piribaş ve Zekai Piribaş ile tanışan Şahin, burada yaklaşık bir saat incelemelerde bulundu. Şahin'in kız yurdundaki ziyaretine gazeteciler alınmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber