Dragon yarışları nefes kesti

Sinop'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 94.yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen 'Dragon Bot Yarışları' nefes kesti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2013 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dragon yarışları nefes kesti

Yarışlarda birinci gelen takıma koç hediye edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen dragon bot yarışmalarına Sinop'tan 15'erli gruplar halinde 34 takım katıldı. Toplamda 374 sporcunun ter döktüğü yarışlar Liman içi mevkisinde yapıldı. Saat 13.00'te başlayan yarışlar akşam 17.00'ye kadar sürdü. Renkli anların yaşandığı programda 15'erli gruplardan oluşan takımlar teknelerinde bulunan davulcuların komutlarıyla küreklerine asıldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışlarda Birinci The Sharks (Köpekbalıkları) adlı takım birinci olurken, Atatürk Anadolu Lisesi ikinci, Gençlik Spor üçüncü, Özel İdare Argonatlar ise dördüncü oldu. Yarışlarda dereceye girenleri kupa ve madalyaları verilirken, birinci olan takımın ödülü olan koç ise İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Çelik tarafından yarışmacılara teslim edildi. Bu sırada koçu havaya kaldıran yarışmacılar uzun süre tezahüratta bulundu.

Yarışlar hakkında bilgi veren Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, etkinliğin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 94.yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi. Organizasyonun bu yıl ilk kez yapıldığını belirten Çelik, "Bu yıl ülkemizin sayılı yerlerinde yapılan bir yarışmayı Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkı ve destekleriyle ilimizde yapmış olduk. Dragon bot yarışmaları 10 kürekçi ile 1 davulcudan oluşan ekipler halinde yapılıyor. Yarışlara katılan ekiplere yarış öncesi ücretsiz kurslar verildi. Ben yarışlara katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. Günün anlamına ve kutlamalara renk kattılar" dedi.

Bu arada yarışlar sırasında Türk Hava Kurumu (THK) tarafından düzenlenen motorlu yamaç paraşüt gösterileri organizasyona renk kattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber