Yeni haftada havalar nasıl olacak? - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mayıs 2013 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni haftada havalar nasıl olacak? - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Iğdır, Bayburt, Erzurum'un güneyi ile Van'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişikliğin olmayacağı, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Öğle saatlerinden sonra Doğu bölgelerde aralıklarla görülecek gök gürültülü sağanak yağışın; Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Iğdır, Bayburt, Erzurum'un güneyi ile Van'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber