Altın müşterisi 10 kat arttı

2012'den bu yana altın hesabı olan müşteri sayısının 10 kattan fazla arttığını söyleyen Finansbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın, en çok tercih edilen ürünün yarım gramdan başlayan altın biriktiren hesap olduğunu söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2013 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Altın müşterisi 10 kat arttı

Altın bankacılığında sunduğu farklı ürün çeşitleriyle geçen yıldan bu yana altın hesap sahibi müşteri sayısı 10 kattan fazla artan Finansbank, bu alanda iddialı. Finansbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın, altın bankacılığında piyasaları etkileyen önemli gelişmelerin paralelinde, müşterilerinin beklentilerini karşılamanın öncelikli hedefleri arasında olduğunu söyledi.

BİRİKTİREN HESAP

Aydın, ürünlerinden biri olan 'Altın biriktiren hesap'la ilgili bilgi verdi. Bu hesapta Finansbank müşterileri, hesaplarından ya da Finansbank kredi kartlarından düzenli olarak yapacakları ödemelerle birikimlerini altında değerlendirebiliyor. Minimum yarım gramdan başlayan aylık birikim tutarlarıyla hem geleneksel olarak güvendikleri ve sevdikleri bir yatırım aracıyla birikim yapıyorlar, hem de alım, satım, saklama sıkıntısı olmadan tek bir talimat ve sürekli ara ödemeyle birikimlerini büyütebiliyorlar. Aydın, "Altına düzenli yatırım yapma imkânı sağlayan bu hesap, müşteriler tarafından en çok tercih edilen ürün olarak öne çıkıyor" dedi.

ÇALINMA RİSKİNE KARŞI

Aydın, bir başka ürün çeşidi olan 'Altın hesap' ile ilgili de şunları söyledi: "Hem fiziki altınları bankamıza getirerek hem de doğrudan gram cinsinden altın satın alarak açılabilen Altın Hesap ile Finansbank müşterileri diledikleri zaman işçilik maliyetine katlanmadan daha avantajlı kurlarla gram cinsinden altın alıp satabiliyor." İnternet, telefon bankacılığı ya da herhangi bir Finansbank şubesinden açılabilen Altın Hesap ile altınların çalınma ve kaybolma riski kaldırılıyor. Aydın, "Altını güvenli yatırıma dönüştürüyoruz" dedi.

KÜLÇEYE GRAM BAZDA YATIRIM

2007 yılında New York'ta yapılan Global EFT Award'da "En Yenilikçi Borsa Yatırım Fonu" kategorisinde ikincilik ödülü kazanan GOLDIST, Türkiye'nin ilk Altın Borsa Yatırım fonu. Yatırımcılar, altının işçilik maliyetine katlanmadan tek işlemle kolayca ve çok düşük maliyetle yetkili aracı kurumlardan ve aracı kurum acentesi olan tüm banka şubelerinden ve internet bankacılığı üzerinden bile altın alım-satım imkânına sahip. Saf altın değerinde bir yatırım aracı özelliğine sahip olan Goldist, külçe altına gram bazında yatırım yapma imkânı sunan yatırım fonu.

ANAPARAYI KORUYOR

Aydın, anaparalarının koruma altında olduğunu bilmenin güvencesiyle, farklı yatırım alternatifleri arayan yatırımcılara sundukları bir diğer ürünün de 'Anapara Koruma Amaçlı Yatırım Fonları' olduğunu söyledi. Aydın "Belirli dönemlerde halka arz yöntemi ile piyasaya sürdüğümüz Altına yatırım yapan Anapara koruma Amaçlı Fonlar, yatırımcılara Amerikan Doları cinsinden ons fiyatına dayanarak yatırım yapma imkânı sunuyor" diye konuştu. Aydın, Altın Hediye çeki sayesinde müşterilerinin mevcut veya yeni açtıracakları altın hesaplarından diledikleri miktarda altını sevdiklerine hediye etme fırsatı sunduklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber