TBMM komisyonu pasaport kanunu ele alacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2006 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de yeni yılın yasama döneminde ilk gündem maddesi yine AB olacak. Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Ali Babacan, müzakere süreci ve 2006 yılı AB çalışmaları konusunda milletvekillerine bilgi verecek.

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından çalışmalarına başlayacak olan TBMM'de yeni yılın ilk gündem maddesi özellikle son 2 yılda olduğu gibi yine AB. Yarın Danışma Kurulu'nun toplanmasıyla Meclis gündemi belirlenecek. Genel Kurul'da yarın Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB ile müzakere sürecinde uygulanacak yıllık çalışma planları konusunda Genel Kurul'a bilgi sunacak. Babacan'ın sunuşundan sonra AK Parti, CHP ve ANAVATAN partileri temsilcileri de konuyla ilgili düşüncelerini dile getirecek.

Genel Kurul'da bir başka önemli konu ise kuş gribi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın veya Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in Genel Kurul'a kuş gribiyle ilgili özellikle bayram süresince yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Genel Kurul'da 18 Ocak Çarşamba ve 19 Ocak Perşembe günleri de gündemdeki sözlü sorular ilgili bakanlar tarafından cevaplandırılacak. Bu haftanın bir başka önemli gündem maddesi ise 15 kente 15 yeni üniversite yasa tasarısı. Tasarının bu hafta içinde ilgili komisyonlarda ele alınması bekleniyor.

Öte yandan, TBMM AB Uyum Komisyonu, perşembe günü Pasaport ve Kamu Denetçiliği kanun tasarılarını ele alacak. Töre ve namus cinayetleriyle kadınlar ve çocuklara yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu da yarın toplanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber