Acil sağlık kitapları güncelleniyor

Temel Eğitim Modülü, Erişkin İleri Yaşam Desteği Eğitimi Modülü, Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Modülü ve Travma-Resusitasyon Modülü Kursları için kaynak kitap hazırlanıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2013 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Acil sağlık kitapları güncelleniyor

Eğitmenler ve kursiyerler için farklı basılacak kitap, rehber niteliğinde olacak.

Diğer ülkelerden ve Türkiye'den gelen katılımcıların konaklayabildiği Urla Karantina Adası üzerinde kurulu olan Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi'nde, 112 ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) personellerinin eğitim aldığı simulasyon ve eğitim salonları, çadır ve enkaz alanları bulunuyor. UMKE su timi bu merkezde eğitim alıyor. Ambulans ralli etapları bu merkezde düzenleniyor. Çocuklara yönelik ilkyardım eğitimleri yapılıyor. Son teknolojiyle üretilmiş eğitim maketleri ve simülatörleri ile hizmete devam eden merkez, yine bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.Yapılan toplantıda Malatya, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, İzmir, Trabzon, Denizli illerinden 112 Ambulans Servisi'nin yöneticileri ve eğitmenleri buluştu.

26 BİN ÇALIŞAN HİZMET İÇİ EĞİTİME ALINIYOR

Sağlık Bakanlığı Eğitim Merkezi'nde yoğun çalışmalarda bulunan 112 yöneticileri ve eğitmenler yeni bir kitap tasarladı. Hazırlanan kitap, daha önce var olan kitapların birleştirilmiş hali oldu. Çalıştayı organize eden Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Projeler Daire Başkanı Dr. Duygu Cengiz, "Bu yeni kitabımız eğitmenlerimiz ve kursiyerlerimiz için bir rehber niteliğinde olacak. Gerekli eğitimleri alarak 112 ailesine katılan sağlık çalışanlarımız, bu kitap rehberliğinde yeni deneyimler kazanacak. 26 bin sağlık çalışanımız için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Şuan var olan eğitimlerimiz daha sık yapılacak. Bakanlığımızın amacı halkımıza en kaliteli hizmet verilmesini sağlamak. Bu eğitim merkezimizde vatandaşımıza da hizmet vermek için planlamalar yapıyoruz" dedi.

Urla Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitimlere ve çalıştaylara değinen İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz da, "Bakanlık yetkililerimiz burada bir kitap çalıştayı düzenledi . Ulusal ve uluslar arası düzeyde eğitimcileri ve kursiyerleri misafir etmek bizim için onur verici. Buradaki eğitim maketleri ve simülatörleri son teknoloji ile üretildi. Bakanlığımızın bu merkezin oluşmasında emeği büyük" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber