Gizli kamera görüntüleri izlendi... 3 Kapıkule memuru daha tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2006 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapıkule Sınır Kapısı'nda görevli gümrük ve polis memurlarına yönelik olarak "örgüt kurmak suretiyle irtikap ve rüşvet" suçlamasıyla başlatılan operasyon kapsamında, gizli kamera görüntülerinden tespit edilen 3 gümrük memuru daha tutuklandı.

Edirne Cumhuriyet Savcılığı'ndan edinilen bilgiye göre, operasyonda ısıtıcılara yerleştirilen gizli kameralarda rüşvet aldıkları belirlenen İ.A, M.N.E. ve N.E, savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Operasyon kapsamında tutuklanan gümrük memurlarının sayısı 58'e ulaştı.

Savcılık yetkilileri, mevcut görüntülerin izlenmesi sonucunda yeni tutuklamaların olabileceğini belirterek, şöyle dedi:"17 kamera ile 13 gün boyunca çok miktarda görüntü çekildi. Görüntüler fazla olduğu için, bunları CD'lere aktarıyoruz. Bu işlem uzun sürüyor. Tutuklananların mal varlıkları da araştırılıyor. Bu nedenle iddianamenin hazırlanması bir ayı bulacak."

BAŞMÜDÜR VE GÜMRÜK MÜDÜRLERİ DE SORUŞTURMA KAPSAMINDA
Bu arada, operasyonla ilgili olarak aralarında gümrük ve muhafaza başmüdürü İ.H.E. ile başmüdür yardımcıları ve gümrük müdürlerinin bulunduğu 16 kişi hakkında da "ihmal ve suiistimal" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında başmüdür yardımcıları M.S. ve R.B'nin ifadelerinin alındığını belirten savcılık yetkilileri, diğer kişilerin de ifadelerinin alınmasından sonra iddianamenin hazırlanacağını bildirdiler.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda geçen ay yapılan operasyonda, "kaçakçılık" suçlamasıyla 35 free shop sahibi ve çalışanı tutuklanmıştı. Kapıkule'de görev yapan gümrük ve polis memurlarına yönelik "örgüt kurmak suretiyle irtikap ve rüşvet" suçlamasıyla başlatılan operasyon kapsamında, 55 gümrük memuru ile 19 polis memuru da tutuklanmıştı. 7 gümrük memuru ile 9 polis memuru da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber