Rektör Araştırma Komisyonu'na gitmedi

Haber Giriş : 16 Ocak 2006 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde keyfi yönetim, kamu kaynaklarının amaç dışı kullanımı ve kadrolaşma iddialarının araştırılması için TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonu bugün Samsun'da toplandı. OMÜ Rektörü Prof.Dr. Ferit Bernay'ın mazeret bildirip katılmadığı toplantıda 2'si Rektör Yardımcısı 1'i eski daire başkanı 3 kişi dinlendi.

Samsun Valilik Binası'ndaki toplantı salonunda Komisyon Başkanı Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir başkanlığındaki 22 üyenin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya OMÜ Rektörü Prof.Dr. Ferit Bernay, tebligatın kendisine geç gelmesi ve toplantı günü akademik programını gerekçe gösterip katılmadı.

Toplantı öncesi gazetecilere bu konuyla ilgili açıklama yapan Komisyon Başkanı Cemal Yılmaz Demir, ?Sayın rektör bugün, değiştiremeyeceği programı olduğunu bildirdi ve salı sabahından itibaren her an hazır olabileceğini söylemişti. Yarın sabah çağırmayı düşünüyoruz? dedi. Komisyon üyeleri daha sonra OMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Barış Diren ve Prof.Dr. Ahmet Rifat Şahin ile 2000-2003 yılları arasında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı olan ve şimdi OMÜ'ye bağlı şehir polikliniğinde idari müdür olarak görev yapan Hüseyin Güzel'i tek tek dinledi.

Komisyon üyeleri tarafından ilk dinlenenler arasında yer alan ve basına kapalı bölümde 2 saat boyunca soruları cevaplandıran Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Barış Diren, çıkışta gazetecilere hangi soruların yöneltildiğine ilişkin bir açıklamada bulunmadı. Ancak Diren gazetecilerin, ?Komisyon sizce taraflı mı?? sorusuna, ?Takdir kamuoyunundur? demekle yetindi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber