Şişli Belediyesi personeline sigara eğitimi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2006 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şişli Belediyesi'nce, ilçede kamuya açık kapalı mekanlarda sigara içenler için özel bölüm uygulaması kapsamında, belediye çalışanları için de sigarayı bırakma eğitimi gerçekleştirildi.

Şişli Belediyesi konferans salonunda yapılan eğitim öncesi konuşan Sarıgül, 25 Ocak'ta ilçede uygulamaya konacak ?sigara içenler için özel bölüm? uygulaması kapsamında, belediyenin çalışanlarını da bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kuralları önce kendi bünyelerinde uygulamaları gerektiğini anlatan Sarıgül, çalışanlara hitaben şunları söyledi:
?Bugünü, yarını keyifli bir şekilde geçirin. Sigara içmek isteyenler bol bol son nefeslerini çeksinler. Ama ayın 25'i itibariyle Türkiye'nin havası Şişli'den değişecek. Dumanlı masa, dumansız masa uygulaması başlayacak. Bugün eğitim çalışmalarımızın ilki. Yaptığımız hiçbir işte baskı yok, sevgi var. 25 Ocak itibariyle biz de belediyede 'gaz odası'nı açacağız. Gaz odası dememizin nedeni de biraz daha caydırıcı olması için. Sigara içen arkadaşlarımız varsa, onlara belediye binası içinde maalesef görev veremeyiz. Bundan sonra dışarıda görev yaparlar.?

KARBONMONOKSİT ORANINI ÖLÇEN CİHAZ

Sarıgül, konuşmasının ardından, ciğerlerdeki karbonmonoksit oranını ölçen cihazı ilk kez kendi denedi. Cihazın 0.6 oranını göstermesi üzerine Sigara Bırakma Merkezi görevlileri, Sarıgül'ün ciğerlerindeki karbonmonoksit oranının oldukça düşük seviyede bulunduğunu ve ?pasif içici? sınıfına girdiğini söyledi. Daha sonra, Sigara Bırakma Merkezi kurucu ortağı Gökhan Arar, belediye çalışanlarına sigaranın zararları ve merkezlerindeki sigarayı bıraktırma yöntemine ilişkin bilgi verdi.

Bu arada, Arar'ın konuşması sırasında salonda bulunanlardan bazıları ve gazeteciler ise konuşmadan çok karbonmonoksiti ölçen cihaza ilgi göstererek, ciğerlerindeki karbonmonoksit oranını öğrenmek için kalabalık oluşturdular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber