Akrep sokmasından ölen öğrenci staj yerindeymiş

Bodrum İlçesi Turgutreis beldesinde akrep sokması sonucu ölen lise öğrencisinin yakınları ve arkadaşları olay gününü anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2013 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turgutreis Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde okuyan ve staj yaptığı otelde kalan Samet Çetin'i otelin lojmanında bulunan bahçede akrep soktu. Arkadaşları tarafından ilk müdahalesi yapılan Çetin, otel yetkilileri tarafından hastaneye kaldırıldı. Yolda 112 acil ambulansa bindirilen Çetin, Bodrum Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılan lise öğrencisi Çetin, fenalaşınca Bodrum'da bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. Hastanede kalbi duran Çetin'in doktorların yaptığı müdahale sonucu tekrar kalbi çalıştırıldı. Durumu ciddiye giden Çetin'i doktorlar İzmir Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Çetin, kurtarılamadı.

SAMET OLAYIN YAŞANDIĞI GÜN OKULDA DEĞİLDİ

Turgutreis Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Candar, Samet Çetin'in olayın yaşandığı gün okulda değil staj gördüğü otelde olduğunu belirterek "okulumuzun 10. sınıf öğrencisi Samet Çetin Bodrum'da bulunan bir otelde eğitim görmek üzere stajına başlamıştır. 19 mayıs gecesi saat 22:40 civarında annesi ile telefon görüşmesi yaparken kaldığı otel lojmanından çıkmış çalılık alanda terlik ile yürürken sağ ayağının baş parmağını akrep sokması sonucunda fenalaşmış. Koşarak lojmana gidip arkadaşlarına haber vermiş. Arkadaşları otel yönetimine bilgi vermiş. Saat 23:00 civarında olay yerine çağırılan ambulansla öğrencimiz Bodrum Devlet Hastanesine nakledilmiş. Saat 01:00 civarında ise görülen lüzum üzerine özel bir hastaneye sevk edildi. Orada yapılan tedavinin ardından İzmir Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevki gerçekleşmiş ve maalesef Pazar gecesi öğrencimizin ölüm haberini aldık. Yapılan tahkikat sonucunda gerçek ortaya çıkacaktır. Acımız büyük, üzüntümüz büyük. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı, öğrencimize Allah'tan rahmet diliyorum. Olay okulumuzda değil çalıştığı işyerinin lojmanında, dışarıda doğal bir alanda akrep sokması sonucu oluşan bir zehirlenme vakasıdır"

Samet Çetin'in olayın yaşandığı sırada yanında bulunan arkadaşı Furkan Ertop arkadaşları ile birlikte otele staj için gittiklerini ifade ederek şunları söyledi: "Samet arkadaşımız telefonu ile annesi ile görüşmek için dışarıya çıkımıştı. Ardından bağırarak yanımıza geldi ayağım diyerek. Biz oteli aradık görevli birini. 2-3 dakika sonra araba geldi ve hızlı bir şekilde hastaneye götürdüler"

Çetin'in ağabeyi Sedrettin Çetin ise otelde hastaneye giden süreç içerisinde bir müdahale yapılmadığını iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "bana o gün geç haber verildi. Niye haber verilmedi? Bütün aile bilgilerimiz var. O gün bir yakınımız tesadüfen hastanede görüyor kardeşimi ve bize haber verdi. Daha sonra ben çocuğu tanıyorum diyen yakınımız yetkililerle birlikte bizim eve geldi. Onlar gelip beni götürdüler. Ne kadar zaman geçmiş aradan bilmiyorum. Ben gittiğimde çocuk zaten bitmişti. Okulla ilgili hiçbir şikayetim yok. Okul onu yetiştirdi staja verdi. Okuldan şikayetçi değilim. Tek sorumlu olarak otelin hatası var burada. İlk etapta otelde sağlık ekibi yok mu? Hiç mi iğnesi, hiç mi serumu yok otelin müdahale için"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber