İnek ödülünü almak için 40 kitap okudu

Van'ın Erçek beldesindeki bir okulun öğretmenleri tarafından 6 ay önce başlatılan "inek" ödüllü kitap okuma kampanyasında birinci olan kişiye, ödülü verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2013 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnek ödülünü almak için 40 kitap okudu

Erçek Çok Programlı Lisesi (ÇPL) öğretmenleri tarafından belde ve bağlı köylerdeki vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla başlattığı "inek" ödüllü kitap okuma kampanyası çerçevesinde kapı kapı dolaşan öğretmenler, okul kütüphanesindeki 2 bin 500 kitabı belde halkına ve kampanyadan haberi olan çevre köylerdeki vatandaşlara dağıttı.

Okulun bahçesinde düzenlenen programda konuşan Vali Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından başlatılan "Türkiye Okuyor" kampanyasını hatırlatarak, bu amaçla il genelinde de çeşitli kampanyalar düzenlendiğini söyledi.

Karaloğlu, bu kampanyalar içerisinde Erçek ÇPL'nin yaratıcı bir fikirle geliştirdiği "Veliler Okuyor, Öğrenciler Kazanıyor" kampanyasının en fazla dikkat çeken kampanya olduğunu ifade etti.

Kampanyanın sadece öğrenciyi değil, velileri de okumaya teşvik ettiğini kaydeden Karaloğlu, "Veliyi de kitap okumanın, eğitimin bir parçası haline getirerek 'Veliler Okuyor, Öğrenciler Kazanıyor' kampanyası yapıldı. Birinciye inek, ikinciye koç, üçüncüye de keçi verecektik. Bu kamuoyunun dikkatini çekti. İlk emri oku olan bir dinin, bir medeniyetin, bir kültürün temsilcileri olmamıza rağmen yapılan araştırmalarda maalesef az okuyan bir milletiz. Kitap okumayı çok fazla sevmiyoruz. Bunu mutlaka değiştirmek zorundayız. Mutlaka kitapla buluşmak, kitap okumayı hayatımızın bir parçası haline getirmek durumundayız. Eğer veliler olarak kitap okumazsak, çocuklarımıza kitap oku deme şansımız olmaz. Onun için hem velilerimizi, hem öğrencilerimizi işin içine katan bu kampanya gerçekten güzel oldu" diye konuştu.

Karaloğlu, konuşması sonrası 40 kitap okuyarak birinci olan velilerden Abdulgani Gürci'ye "Nazlıcan" adı verilen ineği hediye etti. 34 kitap okuyarak ikinci olan Mahfuz Canga'ya "koç" ödülünü Erçek Belediye Başkanı Orhan Bağlayıcı, 18 kitapla üçüncü olan Tansu Demir'e ise "keçi" ödülünü Van Baro Başkanı Murat Timur verdi.

"Ödülü güzel, okumayı daha da güzel buldum"

Gürci, 6 ay boyunca 40 kitap okuduğunu ifade ederek, ödülü kazanmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, ödülün kendisini okumaya teşvik ettiğini söyledi.

Kampanya sayesinde çocuklarının kendisine baktıktan sonra dersleriyle daha fazla ilgilendiğini söyleyen Gürci, "İnsanlar ilimle aya kadar gitmeyi başardılar. Onun için ışığın karanlığı boğduğu gibi ilim de cehaleti boğar. Hepimiz okuyalım meyveli ağaçlar gibi meyve verelim, milletimize faydalı olalım. Ödülü güzel, okumayı daha da güzel buldum. Ödül yüzünden çok fazla kitap okudum" dedi.

6 ayda 400 bin sayfa kitap okuttular

Okul Müdürü Zeynel Abidin Akkuş da gelecek yıllarda yapacakları kampanyalarla daha fazla kişiye ulaşabileceklerine inandıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Okulumuza 20 köyden taşımalı eğitim yapılmaktadır. Velilerimiz yaklaşık 400 bin sayfa kitap okudular. İnanıyorum ki seneye bunu üçe, dörde katlarız. Velilerimizin kitap okuduktan sonra öğrencilerimizi anlamaları ve okumalarına önem vermemeleri bizi oldukça sevindirmiştir. Bu kampanyanın başarıya ulaştığına inanıyorum. Kütüphanemizde yaklaşık 2 bin 500 kitabımız vardı. Bu kitapların tamamını velilerimize dağıttık. Bizim için velilerimizin bir sayfa bile okuması yeterliydi. En azından ders çalışmak için ortam gerektiğini öğrendiler. Çocuklarımız evde ders çalıştıklarında babalarının televizyonları kapattıklarını söylüyor. Bu da bizi mutlu etti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber