Nazlı üsteğmen öldüğüyle kaldı

‘Disiplinsizlik ve ahlaki durum’ nedeniyle TSK’dan atıldıktan sonra intihar eden kadın üsteğmenin ölümüyle ilgili iddianamede intihara sürüklemekle suçlanan subaylar için ‘kovuşturmaya yer yok‘ denildi.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 23 Mayıs 2013 08:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Nazlı üsteğmen öldüğüyle kaldı

Kayseri'de “disiplinsizlik ve ahlaki durum” gerekçe gösterilerek Türk Silahlı Kuvvetleri'nden uzaklaştırıldığı için intihar eden Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu'nun ölümüyle ilgili sorumluların bulunması için açılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Daştanoğlu'nun özel hayatı tüm detaylarıyla anlatılırken askeri savcılık 'kovuşturmaya yer olmadığı' gerekçesiyle dosyayı kapattı.

Gurur intiharı

Elektronik ortamda 20 Temmuz 2012'de Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu'nun son sınıfta tanıştığı erkek arkadaşı Üsteğmen S.O.Ş. ve bazı personel hakkında gönderilen ihbar mektubu ve video kayıt üzerine İstihbarat Başkanlığı B Tipi İnceleme Timi 22 gün sonra soruşturma başlattı. Kayseri 12'nci Hava Ana Ulaştırma Komutanlığı'nda görev yapan Daştanoğlu kendisine isnat edilen “disiplinsizlik ve ahlaki durum” gerekçesiyle soruşturma sonunda görevden alındı. Daştanoğlu ve Üsteğmen Arif Ö.'nün 6 Kasım 2012'de resen emekli edilmelerine karar verildi. Nazlıgül Daştanoğlu ise hakkındaki iddiaları gururuna yediremeyerek 7 Kasım'da intihar etti.

47 günlük soruşturma

Ailesi kızlarının ölümüne neden olan olayların araştırılması için suç duyurusunda bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda Daştanoğlu'nun beylik silahının yetkililer tarafından sözlü olarak istendiği belirlenirken, tabancayı almayan yetkililer için Kayseri Savcılığı soruşturma açtı. Soruşturma 47 gün içinde kovuşturmaya yer olmadığı gerekçesiyle kapatıldı.

Cinsel içerikli mail

Bir soruşturma da Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından başlatıldı. Soruşturma sonrasında hazırlanan iddianameye VATAN ulaştı. İddianamede, Daştanoğlu'nun Hava Harp Okulu son sınıfında tanıştığı erkek arkadaşından, evliliğine, boşandıktan sonra kurduğu ikili ilişkilere kadar özel hayatıyla ilgili bir çok detaya yer verildi.

İddianamede 2 Mart 2012'de [email protected] mail adresinden yine aynı uzantılı mail adresinde Hava İkmal Üsteğmen Arif Ö.'nün Nazlıgül Daştanoğlu'na cinsel içerikli mesaj gönderdiği de iddianamede belirtildi. Ancak iddiaya göre Daştanoğlu maile cevap vermediği ve şikayet etmediği halde “disiplinsizlik ve ahlaki durum” nedeniyle ordudan atıldı.

Yedi gün göz hapsi

İddianamesinde 'Daştanoğlu'nun Başçavuş E.O. ile kendileri hakkında dedikoduların artması ve ceza alacaklarını düşünüldükleri için evlendikleri” ifadesine yer verilirken, disiplin davranışları nedeniyle de 7 gün göz hapsi cezası cezalandırıldığı ifade edildi. Daştanoğlu'nun 22 Ekim 2012 tarih ve 2012/28-274 sayılı 3'lü kararname ile TSK'dan resen emeklilik kararı verildiği belirtilirken, kararnameye “TSK'nın itibarını sarsacak şekilde ahlak dışı hareketlerde bulunması nedeni ile hakkında Silahlı Kuvvetlerden kalması uygun değildir” denildiği vurgulandı. İddianamede “TSK'dan ayırma işleminin Subay Sicil Yönetmeliği'nin 91/e ve 92/a fıkralarına göre hukuka uygunluk arz ettiği” kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber