SSK erkek diye kayıt etti, muayene olamadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2006 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'nın Ilgın İlçesi'nde yaşayan Sibel Mercan (19), SSK kayıtlarında yanlışlıkla erkek olarak görünmesi nedeniyle gittiği hastanede tedavi olamadı.

Edinilen bilgiye göre, gribal enfeksiyon şikayetiyle Ilgın merkez 2 Nolu Sağlık Ocağı'na başvuran Mercan, muayene olmak için karnesini kayıt ettirdi.

Sağlık Ocağı görevlisi Sibel Mercan'a, 18 yaşını dolduran okumayan erkeklerin babasının sosyal güvencesiyle sağlık hizmeti alamadığını, kendisinin bu karneyle tedavi olamayacağını söyledi.

Duydukları karşında şaşıran Sibel Mercan, erkek olmadığını ve daha önce de babasının karnesiyle muayene olduğunu söylemesine rağmen bu sefer muayene olamadı.

Ilgın Şeker Fabrikası'nda geçici işçi olarak çalıştığı işten ayrılarak müzisyenlik yapmaya başlayan baba Talip Mercan da kızı Sibel Mercan'ın erkek olduğunun iddia edilerek tedavi edilmemesine anlam veremediklerini ifade etti.

Kızının daha önce hiçbir sorunla karşılaşmadan muayene olabildiğini belirten Talip Mercan, ''SSK tarafından bir yanlışlık yapılmış. Daha önce karneyi kullanırken böyle bir sorun yaşamadık. Kızımın cinsiyetinin kayıtlarda erkek olarak geçmesinin nedenini anlayamadım'' dedi.

Mercan, kızını kendi imkanlarıyla ilaç alarak tedavi etmeye çalıştığını söyledi.

Ilgın Sağlık Grup Başkanı Mehmet Sayhan ise yapılan SSK müstahaklık sorgulamasında Sibel Mercan'a erkek olarak görünmesi nedeniyle SSK üzerinden tedavi hizmeti sunmalarının olanaksız olduğunu söyledi.

Oluşturulan sistemin internet üzerinden sigortalının kişisel bilgilerinin doğrulatılması ilkesine dayandığını söyleyen Sayhan, yanlışlığın Konya SSK İl Müdürlüğü'nden düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber