İtfaiye erleri komando erlerini aratmadı

Balıkesir İtfaiye eğitim merkezine Balıkesir İtfaiyesinin bilinen ilk şehidinin adı verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2013 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İtfaiye erleri komando erlerini aratmadı

Kamil Çağlar İtfaiye Eğitim Merkezi, itfaiye erlerinin komando eğitimini andıran tatbikatı ile açıldı.

Savaştepe yolu üzerine kurulan Kamil Çağlar İtfaiye Eğitim Merkezi, düzenlenen tören açıldı. Duaların okunduğu ve kurban kesiminin yapıldığı törende konuşan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, itfaiye eğitim merkezinin Türkiye'ye yakışır bir itfaiye eğitim merkezi olduğunu söyledi. İsmail Ok, "Bugün Balıkesir Belediyesi olarak bir ilki daha yaşamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Biraz önce ismini verdiğimiz şehidimizin öz geçmişini dinlediniz. Resmi kayıtlara göre ilk itfaiye şehidi olan, Balıkesir'e hizmet ederken hayatını bu yolda harcayan büyüğümüzün isminin verilmesi Balıkesir Belediyesi'nde vefanın sadece bir isim olmadığını gösteriyor. Balıkesir Belediyesi'nin kuruluşundan bu yana emeği geçen tüm çalışanlarımıza, Balıkesir'e güzel hizmetlerin gelmesinde katkısında olanlara rahmet diliyorum. Büyükşehir olan Balıkesir'imizde büyükşehire olan hazırlıklarımızdan birini daha açmanın onurunu yaşıyoruz. Bugün hizmete açılacak itfaiye eğitim sahası, Türkiye'nin 4. büyük eğitim sahası. Düne kadar itfaiyecilerimiz komşu illere eğitim için gitmekteydi. Şimdiden bizim sahamız için komşu illerden müracaatlar geliyor. Biz bu eğitim sahalarını ne kadar teknik, alt yapı olarak hazır hale getirirsek doğal afetler karşısında daha hazırlıklı hale gelmiş olur. İtfaiyecilerimiz bırakın can kaybını, burunları dahi kanamadan kurtarma işlemi yapacaktır. Kendi canlarını tehlikeye atan itfaiye erlerimiz için Türkiye'ye yakışır bir itfaiye sahasını hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

İTFAİYE ERLERİ TAM NOT ALDI

Açılışın ardından eğitim alanında tatbikat başladı. Komando erlerinin eğitimini andıran tatbikatta itfaiye erleri pentatlonda ısındı. İpe tırmanan itfaiyeciler ardından engelli koşu parkurundan geçti.

Eğitim alanında depremde göçük altında kalmış bir vatandaş kurtarıldı. İtfaiye erleri öncelikle enkaz altından ses almaya çalıştı. Sesin geldiği yönde arama ve kurtarma işlemi gerçekleştiren itfaiye erleri enkaz altındaki vatandaşı yaralı olarak kurtardı. Balıkesir ve bölgesinde sıkça yaşanan boğulma olaylarına karşı İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı dalgıçların su altı arama ve kurtarma faaliyetleri görsel olarak aktarıldı. İtfaiye erleri araç yangınlarına karşı hazır olduklarını yaktıkları araba ile kanıtladı. Gönüllü itfaiyecilerle birlikte tutuşturulan otomobil için itfaiye aracı ile olay yerine gelen itfaiye erleri, kısa sürede yanan aracı söndürdü. Söndürme işleminde gönüllü itfaiyecilerin ve itfaiye erlerinin köpük içinde kalması ilginç görüntüler oluşturdu. İtfaiye personelinin daima hazır olduğunu kanıtlar biçimde her olayda tatbikat gerçekleştiren itfaiye erleri, son olarak yüksek bir binanın tepesinden ve itfaiye merdivenin en üstünden iplerle başarılı şekilde aşağı indi. Türk Bayrağı ve Balıkesir Belediyesi Bayrağı açan itfaiye erleri büyük alkış topladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber