Tablet Bilgisayar ihalesine kalem ertelemesi

Milli Eğitim Bakanlığı, Fatih Projesi kapsamında yapılacak tablet bilgisayar seti alımı ihalelerini erteledi. İhalenin tekrarlanmasında Microsoft gibi dev şirketlerin ilgisi etkili oldu. Microsoft'un öğrencilere dağıtılacak tablet bilgisayarlar için "kalemli olsun" önerisi getirdiği ifade edildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Mayıs 2013 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tablet Bilgisayar ihalesine kalem ertelemesi

Bakanlık açıklamasına göre, ihaleler, ulusal ve uluslararası katılımcı firmalardan gelen yoğun talep üzerine katılımcıların ihale dokümanı hazırlayabilmeleri, açıklama taleplerinde belirtilen hususları tekliflerine yansıtabilmeleri ve rekabetçi teklif hazırlayabilmeleri amacıyla ertelendi. "İkinci faz yerel alan ağı kurulumu" ihalesi 17 Haziran'da, "tablet bilgisayar seti alımı" ihalesi de 24 Haziran'da yapılacak.

Kulislerden sızan bilgilere göre erteleme kararında, yazılım devlerinin ihaleye ilgisi etkili oldu. Geçtiğimiz hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Silikon Vadisi'nde ağırlayan Microsoft'un ihaleye katılmak için istekli olduğu, ihaleye katılmaları halinde kaynak kodlarını açmayı taahhüt ettiği öne sürüldü. Bu kapsamda ihale şartnamesinde de bir değişiklik yapılabileceği belirtildi.

'Kalemsiz olmaz'

Edinilen bilgiye göre, Erdoğan görüşmesinden önce Türk yetkililerle bir araya gelen Microsoft yöneticileri, okullarda dağıtılacak tablet bilgisayarlarda bilgisayar kalemi kullanılması için teklifte bulundu. Microsoft yetkililerinin "Steve Jobs (Apple kurucusu) parmakla kullanımı getirdi ama çocuklar için kalem bilgisayar kalemi lazım. Yoksa formülleri bilgisayara yazamazlar" dediği öğrenildi. Bu çerçevede yenilenen ihalede yeni şartlar gelebileceği ifade edildi. Eğer ihaleye bu teklifle gelinirse, öğrencilere dağıtılacak milyonlarca tabletteki fiyatlara bilgisayar kalemi bedeli de eklenmiş olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber