Hüseyin Çelik yalancı mı?

Haber Giriş : 18 Ocak 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HÜSEYİN ÇELİK YALANCI MI?

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Hüseyin Çelik'e "yalancı" demiş.

Sebebi, Çelik'in, kendi döneminde hiç yeni İmam Hatip Lisesi'nin açılmadığını söylemesi. Muharrem İnce ise, "AK Parti iktidara geldiğinde 107 Anadolu İmam Hatip Lisesi bulunmaktaydı; şu anda sayı 169'a çıktı. 62 Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni kim açtı?" diye soruyor. Ben de aynı soruyu Milli Eğitim Bakanı'na yönelttim. Meğer, düz liselerde ve meslek liselerinde yabancı dil öğrenimine dayanan Anadolu Lisesi uygulaması AK Parti iktidarı döneminde % 70 oranında artmış. Aynı okulun, fizikî mekânları kullanılarak, yeni bir şube veya sınıf açmadan, yabancı dil takviyesi ile düz liseler, İmam Hatipler, kız meslek okulları vs. Anadolu Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi'ne dönüştürülüyor. Yeni okul değil, sadece programın çeşitlendirilmesi, lisana ağırlık verilmesi söz konusu.

***

Hazır karşımda Milli Eğitim Bakanı'nı bulmuşken, biraz sohbet edelim istedim. Cumhurbaşkanı'nın, Milli Eğitim Bakanı ve Başbakan tarafından kurucu rektörün önerilmesini düzenleyen kanunu veto etmesini hatırlatarak, düşüncesini sordum.

İşte cevabı: "Biz rektör adaylarını, kabzımallar veyahut sebze halinde komisyonculuk yapanlar arasından seçmiyoruz. Gene YÖK sistemiyle profesörlüğe kadar tırmanmış olanlar arasından 3 kişi belirleyecektik. Benim profesörüm iyi, senin profesörün kötü anlayışı son bulmalı."

Hüseyin Çelik, CHP'nin liselerde yabancı dil eğitimine önem verdiği için, kendisini tebrik etmesi gerekirken, eleştirdiğine işaret ediyor.

Bu arada bir başka yeniliği de ilk olarak bana söyledi. "Güney sahillerinde çok sayıda Rus turist var. Bu yüzden güneydeki turizm ve otelcilik meslek okullarının 10'unda pilot uygulamaya geçildi. Bu okullarda Rus dili öğretiliyor. Eğitim, ekonominin ihtiyacına cevap vermeli."

Nazlı Ilıcak/ Bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber