Bu belediyeden ikinci çocuğa iki kat yardım

Gebze Belediyesi, çalışanlarına yaptığı 900 TL'lik aile yardımını iki katına çıkardı. Hizmet İş Sendikası ile yapılan sözleşmeye göre, iki ve üstü çocuğu olanlara 1800 TL ödenecek.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu belediyeden ikinci çocuğa iki kat yardım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta dile getirdiği 'en az 3 çocuk' çağrısını dikkate alan Gebze Belediyesi, 2 çocuklu çalışanlarına iki kat aile yardımı yapacak. Hizmet İş Sendikası ile Gebze Belediyesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesine eklenen maddeyle, daha önce 900 TL olan çocuk yardımı bundan sonra ikinci çocukla birlikte bin 800 TL olacak. Mutlu bir halk oluşturmak istediklerini belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 'Bugüne kadar toplu iş sözleşmelerinde yer almayan bir maddeyi sözleşmeye alarak bir ilki gerçekleştirdik. Başbakanın her fırsatta dile getirdiği gelecekte daha güçlü ve genç bir nüfusa sahip bir Türkiye için yaptığı en az üç çocuk çağrısına destek olmak mahiyetinde çocuk yardımlarını iki katına çıkarma kararı aldık' dedi.

ZAM ORANI YÜZDE 14'Ü BULDU

İmza töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Kocaeli'deki diğer kurumlardan daha iyi düzeyde bir toplu sözleşmeye imza attıklarını belirterek 'Karşılıklı mutabakat altında imzalarını attığımız toplu sözleşmemiz, Kocaeli'de diğer kurumlarda imzalanan toplu sözleşmelere göre en iyi şartları barındıran bir nitelikte. Diğer kurumlarda yüzde 7-8 oranında imzalanan toplu sözleşmelere varken biz Gebze Belediyesi ile ücret artış oranı üzerinde yüzde 10.5 olarak mutabakata vardık. Sosyal yardımlardaki artış oranlarıyla bu oran yüzde 14'e kadar yükseliyor' şeklinde konuştu.

OKUL YARDIMLARI NETLEŞTİ

Gebze Belediyesi'nde çalışan 295 işçiyi ilgilendiren, yeni Toplu-İş Sözleşmesi ile ücretlere birinci yıl yüzde 10.50, ikinci yıl ise seyyanen 8 TL ücret zammı yapılması karara bağlandı. Yemek yardımı 18 TL, sosyal paket 545 TL ve çocukları okuyanlara verilen öğrenim yardımı ise, ilkokul için 200 TL, ortaokul için 225 TL, lise için 300 TL, üniversite için ise 350 TL net olarak belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber