Kimlik yüzünden daha kaç kişinin hayatı kararacak?

Haber Giriş : 18 Ocak 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimliğini kaybetti, hayatı karardı

İSTANBUL'da 7 yıl önce kimliğini kaybeden 47 yaşındaki Hasan Yılmaz, Zonguldak'ta yeşil kart çıkarmak için gittiği Nüfus Müdürlüğü'nde evli olduğunu öğrendi. Kaybolan kimliğiyle bir işyeri açıldığını, vergi ve Bağ-Kur borçları bulunduğunu öğrenip şoke olan Hasan Yılmaz, ?Kimliğimi bulan kişi benim adımla evlenmiş, işyeri açmış, borçlanmış ve kaçmış. Param olmadığı için mahkemeye veremiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım'' dedi.

Zonguldak'ta matbaacı olarak çalışırken, 1999 yılında çalışmak için İstanbul'a giden Hasan Yılmaz, bir matbaacıda iş buldu. İstanbul'da kimliğini kaybeden Hasan Yılmaz, yenisi çıkartmak için acele etmedi. Bu arada gece evde yatağında sigara içen Yılmaz, uykusunda izmaritten çıkan yangında yaralandı. Hasan Yılmaz, tedavisi tamamlanınca 2003 yılında Zonguldak'a döndü. Yılmaz, Terakki Mahallesi'nde bir gecekonduya yerleşti. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan Yılmaz, yeşil kart çıkarmak için istenen evrakları tamamlamak amacıyla Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne gitti. Buradan vukuatlı nüfus cüzdanı örneğini alan Yılmaz, medeni hali bölümünde Kahramanmaraşlı bir kadınla evli olduğunu görünce şaşırdı. Hiç evlenmeyen Yılmaz, ilk önce yanlış yapılmış olacağını düşündü, ancak yapılan incelemede gerçek ortaya çıktı. İstanbul'da kimliğini kaybeden Yılmaz'ın nüfus cüzdanını bulan kişinin, sahte kimlikle Kahramanmaraşlı Nezihe Biber (Yılmaz) adında bir kadınla evlendiği belirlendi. Uzun uğraşlar sonunda Nezihe Biber'e ulaşan Yılmaz, kadına durumu anlattı. Gerçek Hasan Yılmaz'ın karşısında olduğunu öğrenen kadın da şoke oldu. Çünkü yıllardır Hasan Yılmaz olarak bildiği biriyle evli olan Nezihe Biber kandırıldığını anladı. Sahte kimlikle Nezihe Biber'le evlenen kişi ise ortadan kayboldu. Hasan Yılmaz, 3 yıldır Biber'den boşanmak istiyor, ancak parası olmadığı için boşanma davası açamıyor.

İKİNCİ ŞOK BAĞ-KUR'DA

Yeşil kart sahibi olan Yılmaz, bu yılbaşından sonra kartı yenilemek için Bağ-Kur ve Vergi Dairesi'ne gitti ve yine şoke oldu. Bu sefer de Hasan Yılmaz'ın kaybettiği kimliğini kullanan kişi, onun adına bir işyeri açtığı, borçları nedeniyle de işyerini kapatarak kayıplara karıştığı ortaya çıktı. Yılmaz, şimdi hem Bağ-Kur'a ve Vergi Dairesi'ne borçlu gözüküyor.

Hasan Yılmaz, ?Kimliğimi bulan kişi benim adıma evlenmiş, işyeri açmış, borçlanmış ve kaçmış. Vergi ve prim borçlarım gözüküyor. Param olmadığı için mahkemeye veremiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber