Güvenlikçiydi memur oldu, transfer olduğu bankayı dolandırdı

Haber Giriş : 18 Ocak 2006 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'da banka memuru Yusuf Örenler, müşterilerin hesabından kendi hesabına 1 milyon YTL aktararak kaçtı. Polis, Yusuf Örenler'i saklandığı bağ evinde yakaladı.

Şanlıurfalı 30 yaşındaki Yusuf Örenler bankacılık sektörüne ilk adımı güvenlikçi olarak attı. Örenler, TMSF tarafından geçen yıl Halk Bankası'na devredilen Pamukbank'ta önce güvenlik görevlisi, ardından da gösterdiği başarılı performansı ile memurluğa terfi ettirildi. Daha sonra Finasbank Şanlıurfa şubesine transfer olan Yusuf Örenler, buradaki çalışmasıyla banka müşterilerinin güvenini kazandı.

Bazı müşterilerin bankada sıra beklemek yerine paralarını hesaplarına yatırmaları için Yusuf Örenler'e teslim ettiği, Örenler'in de bu paraların bir kısmını hesabına aktardığı belirtildi. Lükse düşkünlüğü ile bilinen Örenler'in, yaklaşık bir yıldan bu yana müşterilerinin hesabından kendi hesabına yaklaşık 1 milyon YTL para aktardığı, bir müşterinin vadeli hesabındaki parayı çekmek istemesiyle ortaya çıktı.

Olayın ortaya çıkmasıyla ortadan kaybolan bankacı Yusuf örenler, 3 ay sonra saklandığı bağ evinde polis tarafından yakalandı. Örenler, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber