Kent Müzesi'ne yoğun ilgi

SAMSUN Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan Kent Müzesi'ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kent Müzesi'ne yoğun ilgi

Yaklaşık 3 aydır hizmette olan müzede yer alan modellerle kentin tarihi ve turistik özellikleri canlandırılıyor, halkın kullandığı eski eşyalar sergileniyor.

İlkadım İlçesi'nde bulunan Türkiye Devlet Demir Yollarına ait iki bina Büyükşehir Belediyesi tarafından alınarak 2011 yılında Kent müzesine dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı. Kent müzesi geçen Şubat ayında hizmete girdi. Yaklaşık 3 aydır ziyaretçi kabulüne başlayan müzeye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. İki bölümden oluşan müzenin bir kısmında kentin tarihi, bir kısmında ise sosyal ve ekonomik yaşamı anlatılıyor. Müzede modellerle kent ekonomisi için çok önemli olan tütün üretiminin safhaları yer alıyor. Samsun kıyılarında yaşayan balık türleri hakkında bilgi veriliyor. Oluşturulan Samsun mutfağında kentte yapılan yemekler tanıtılıyor. Öte yandan müzede Samsunlu sanatçılar hakkında bilgi verilirken, vatandaşların müzeye bağışladığı eski eşyalar da bulunuyor.

'ZİYARETÇİ SAYISI SÜREKLİ ARTIYOR'

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, müzeye ziyaretçi sayısının sürekli artığını belirterek "Müzeyi gezen vatandaşlarımızın Samsun'un tarihi, kültürü, günlük yaşamı, ekonomisi, örf ve adetleri, gelenekleri, eğitimi, sanat ve bilim tarihi hakkında bilgi alabilirler. Modellerle yapılan anlatımlarla detaylı bilgi sahibi olabilirler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber