Bozdağ: Cami rehberliği kadrosu açıldı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Cami rehberliği kadrosu açıldı. Şimdi Diyanet İşleri Başkanlığımız 100 tanesini yakında işe başlatacak" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 23:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozdağ: Cami rehberliği kadrosu açıldı

Bozdağ, Bolu'daki Tepecik Mahallesi'nde vatandaşlar tarafından yaptırılan Akşemsettin Camisinin ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen törende, Türk milletinin, ezanları dinin temeli kabul ettiğini ve bunu İstiklal Marşı'na da işlediğini söyledi.

"Bizim anlayışımızda camiler, istiklalin de bağımsızlığın da semboludür" diyen Bozdağ, minarelerden okunan ezanın, hürriyetin simgesi olduğunu ve bu hürriyetin bu şekilde devam edeceğini bildirdi.

Bozdağ, Türkiye'de camilerin neredeyse tamamının, milletin gönül hazinesinden Allah rızası için verdiği paralarla inşa edildiğini dile getirerek, Osmanlı dönemindeki camilerin de böyle olduğunu anlattı.

Padişahların bile camileri, devlet hazinesinden değil, kendi bütçelerinden yaptırdığını ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"Türkiye'de göç bir gerçektir. Köyden kente göçler, daha ekonomik imkanı olan illere diğer illerden göçler, insanlarımızın sürekli hareket halinde olmasını doğurmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımızın rakamlarına baktığımızda camilerin yüzde 75'i köylerde, yüzde 25'i ise şehir olan yerlerde. Türkiye'nin nüfusunun şu an yüzde 75'i şehirlerde, yüzde 25'i ise kırsalda bulunuyor. Büyükşehir Yasası ile beraber Belediye Kanununda değişiklik yaptık. Belediye başkanları her mabede yardım ediyor. Onlara, 'mabetlerin gizli finansörleri' dersek yanlış olmaz. Belediyelerin mabetlere yardımcı olması bir suç mu? Yaptığımız değişiklikle belediyeler yol, park, spor alanı yaptığı, başka şehir ihtiyaçlarını karşıladığı gibi cami ihtiyacını karşılayabilecek ve bütçesinden de harcama yapabilecek. 'Ben camiye para verdim, müfettişler bunun hesabını sorar' diye kara kara düşünmeyecek. Bunun da yasal olarak yolunu açtık."

Bozdağ, Türkiye'de pek çok tarihi cami bulunduğunu hatırlatarak, buraları çok sayıda turistin ziyaret ettiğini belirtti.

Bu mekanların, turistlere doğru şekilde tanıtılması gerektiğine dikkati çeken Bozdağ, "Turist rehberleri bunu anlatıyor. İstedik ki bu işi anlatan, gezici rehberler değil, camilerde sabit rehberler olsun. Gelen kafilenin dilini konuşarak yapsınlar istedik. Cami rehberliği kadrosu açıldı. Şimdi Diyanet İşleri Başkanlığımız 100 tanesini yakında işe başlatacak" ifadesini kulandı.

Daha sonra, Bozdağ ile beraberindekiler, caminin bölümlerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Bozdağ, AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın'ı da makamında ziyaret ederek, partilileriyle görüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber