Kopya DVD'ye 5 yıl 7 ay hapis

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2006 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi, bazı filmlerin DVD'lerini hak sahiplerinden izin almadan çoğalttığı iddiasıyla yargılanan sanığa 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.

İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Yalçın Uçar katılmadı.

Kararını açıklayan mahkeme hakimi Uğur Çolak, Yalçın Uçar'ın bazı filmleri, hak sahibi film yapımcıları ve Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Birliği'nden (MÜ-YAP) izinsiz çoğalttığı ve yaydığını belirterek, Uçar'ı bu nedenle 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'nın 80. maddesi uyarınca 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Hakim Çolak, Uçar'ı bandrol alınması gereken, eser ve yapımların kaydedildiği VCD ve DVD gibi taşıyıcı materyalleri bandrol almaksızın çoğaltıp yayarak bağlantılı hak sahiplerinin haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle de aynı yasanın 81. maddesi uyarınca 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

Suçta kullanılan makineler, ele geçirilen bazı filmlere ait 4 bin 700 adet DVD ve bu filmler ile bir play station oyununa ait baskı kalıplarının müsaderesine karar veren hakim Çolak, sanığa ait işyerinden kaçırıldığı anlaşılan makine ve parçalarının sanığın kardeşi Mehtap Uçar'ın işyerinde bulunduğunun anlaşıldığını belirtti.

Hakim Çolak, Mehtap Uçar hakkında, ?suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirmek? suçundan ve işyerinde bandrolsüz çoğaltma yapmış olabileceği yönünden suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber