İTÜ'den diploma ve bilgisayar hırsızlığı

Haber Giriş : 19 Ocak 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Maslak Kampusu'ndaki Öğrenci İşleri'ne giren hırsızlar, 15 boş diploma ile 2 bilgisayarı çalıp kaçtı

İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Maslak Kampusu'na giren hırsızlar, Öğrenci İşleri'nde bulunan 15 diploma ile 2 bilgisayarı aldıktan sonra kaçtılar. Hırsızların, boş diplomalarla çeşitli evrakları sahte belge düzenlemek amacıyla çalmış olabilecekleri belirtildi.

Didik didik aramışlar
Alınan bilgiye göre, kimliği henüz belirlenemeyen hırsızlar Kurban Bayramı'nın ikinci günü akşamı İstanbul Teknik Üniversitesi'nin, Maslak'taki kampusuna bahçe duvarından atlayarak girdi. İdari binaların bulunduğu bölümün penceresini kıran hırsızlar, içeri girmeyi başardı. Hırsızların, Öğrenci İşleri bölümündeki bütün çekmece ve dolapları didik didik aradıkları belirlendi. Kilitli dolapları da kıran hırsızlar, 15 diploma ile büroda bulunan iki bilgisiyarı alarak kaçtı.

3 parmak izi tespit edildi
Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri ihbar üzerine geldikleri üniversite binasında parmak izi çalışması yaparak, hırsızlara ait eşya bulmaya çalıştılar. Binanın kırık pencere camlarında yapılan incelemede hırsızlara ait olduğu sanılan 3 parmak izi tespit edildi.

Polis, hırsızların boş diploma ve evrakı sahte belge düzenlemede kullanmak için çalmış olabileceklerini belirtti. Zanlıların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber