Üniversite camisi neden halka açık değil?

Haber Giriş : 19 Ocak 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs Üniversitesi'ndeki Kadrolaşma iddialarını Araştırma Komisyonu'nda AKP'li üyeler, Rektör Prof. Ferit Bernay'a birbirinden ilginç sorular sorarken, AKP ve CHP'li üyeler arasında sık sık tartışmalar yaşandı

19 Mayıs Üniversitesi'ndeki Kadrolaşma iddialarını Araştırma Komisyonu'nda AKP'li üyeler, Rektör Prof. Ferit Bernay'a birbirinden ilginç sorular sorarken, AKP ve CHP'li üyeler arasında sık sık tartışmalar yaşandı. Komisyon'un Bernay'ı dinlediği toplantı tam 10.5 saat sürdü. AKP'li üyelerden Rıdvan Köybaşı, Rektör Bernay'a "Kampus içindeki cami neden halka açık değil?" sorusunu yöneltti.

Bernay, "Üniversite kampusunda güvenlik önlemleri uygulanıyor. Kampusa girme hakkı bulunan herkese cami de açıktır" karşılığını verdi. AKP'li üyelerin akraba kadrolaşması iddialarını yalanlayan Prof. Bernay, profesörlüğe kadar yükselmiş bilim adamlarının çocuklarının da aynı alanlara yöneldiğini ve bilim adamı olarak üniversiteye girmelerinde herhangi bir engel bulunmadığını söyledi. Hiçbir yasal prosedürün çiğnetmediğini ve kimseye "akrabasınız sizi üniversiteye alamayız" diyemeyeceklerini belirten Prof. Bernay'a, 4 öğrenci ile ilgili telafi sınavı düzenlenmesinin sorulmasına CHP'li üyeler itiraz etti.

CHP'li Mustafa Özyurt, "30 bin öğrencinin bulunduğu üniversitede 4 tane öğrencinin sınavı soruluyor. Sürekli aynı sorular soruluyor" diye tepki gösterince, AKP'li Mehmet Yüksektepe, "İstediğim soruyu sorarım?" diye tepki gösterdi.

Milletvekillerinin saatlerce tüm sorularını yanıtlayan Prof. Bernay, bir servis otobüsünün fazla yakıt harcadığı konusunda ihbar mektubu geldiğinin söylenmesine ise, "Neden bize vermediniz? Gereken işlem ne ise yapardık" diye tepki gösterdi. Prof. Bernay, yapılan araştırma sonucu servis şoförüyle ilgili cezai işlem yapıldığını komisyona bildirdi.

Yanlış bilgilendiriyor
Köybaşı, üniversite hastanesinde devlet hastanesinden daha az hastaya bakıldığını ve daha az ameliyat yapıldığını belirterek bunun nedenini sordu. Komisyonun tıp kökenli üyeleri de "Böyle soru olur mu?" diye tepki gösterdi. Prof. Bernay da yine komisyonda geçici görevlendirilen Cem Baş'ı göstererek "Bu bilgileri kim verdiyse o uzmanı hemen uzaklaştırın. Çünkü sizi yanlış yönlendirmiş" dedi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber