Köy kadınları yol kapattı

Balıkesir'in İvrindi ilçesine bağlı Gökçeler köyünde kadınlar yol kapattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köy kadınları yol kapattı

Balıkesir'in İvrindi ilçesine bağlı Gökçeler köyünde kadınlar yol kapattı. Yolun asfalt yapılması için başlatılan çalışmaların yarım bırakılması ve toz içinde kalmalarına tepki gösteren kadınlar, ağaç direkle kapatıp üzerine oturdukları yolda araçların geçişine izin vermedi.

İvrindi'nin Gökçeler köyünde kadınlar toplanıp köy yolunu kalaslarla kapatıp oturma eylemi yaptı. Seslerini duyurabilmek için köy girişini kapatan kadınlar araçların köye giriş ve çıkışlarına izin vermedi. Olayı öğrenen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri köye gelerek kadınları ikna etmeye çalıştı. İkna olmayan köylü kadınlar eylemlerini sürdürdü. Yapılmayan yollarından dolayı tepkili olana köylü kadınlar, 'asfalt yapılacak' diye söz verilerek yaklaşık 1 yıl önce köy girişi ve çıkışı arasına dökülen sarı topraktan her araç geçişinde toz bulutu kalktığını ve tozdan bıktıklarını belirttiler. Kadınlar yaklaşık 1,5 kilometre mesafedeki bu kısmın asfaltla kaplanmasını istedi.

Yaklaşık bir saat trafiğe kapalı kalan yol, İvrindi Kaymakamı Ökkeş Beyaz'ın köye gelip kadınlarla yaptığı görüşmede en kısa sürede yolun asfaltlanacağını

söylemesi üzerine trafiğe açıldı. Eyleme son veren köylü kadınlar Kaymakam Beyaz'ın verdiği söze güvendiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber