Otelcilerin sorunları Marmaris'te masaya yatırıldı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde yapılan Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) mayıs ayı toplantısında, otelcilerin sorunları tartışıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Otelcilerin sorunları Marmaris'te masaya yatırıldı

Marmaris Cettia Beach Resort'taki toplantıda konuşan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, her bölgenin sorunlarına vakıf olmaya çalıştıklarını belirtti. Son günlerde ülke gündeminde yer alan alkol yasağının da tartışıldığı toplantıda bu konudaki görüşlerini de açıklayan Ayık, "Bazen kantarın topuzu kaçabiliyor. Özellikle sosyal hayatı etkileyecek yasalardaki en büyük sıkıntı fazla detaya girilmesi. Çerçeveyi çizmek lazım. Bu çerçevenin dışında kalan bir takım ayrıntıları yönetmeliklerle halletmek lazım. Kanunlarda bu kadar detaya inildiğinde sonradan telafisi çok zor oluyor. Yönetmeliklerle bu kanunlar çok daha kolay uygulanabilir hale gelebilir. Geçmişte turizm belgeli tesisler için tanınmış bir takım muhafiyetler vardı" dedi.

Herşey dahil otelcilikle ilgili sistemin öcü olmadığını ancak bazı kısıtlamalar ve standardizasyona gidilmesi gerektiğini belirten Başkan Osman Ayık, 2000'li yıllardan sonra Türkiye'de uygulanmaya başlanan bu sistem sayesinde turist sayılarında artış olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber