Kars'ta okul öncesi çocuk şenliği festivali düzenlendi

Kars'ta okul öncesi çocuk şenliği festivali programı kapsamında anasınıflarında okuyan ilkokullar ve merkez anaokulları öğrencileri, kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kars'ta okul öncesi çocuk şenliği festivali düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Kars Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen Festival kapsamında Hükümet Konağı önünde başlayan yürüyüş, Faikbey Caddesi, Gazi Ahmet Muhtar Paşa ve İnönü Caddeleri boyunca devam ederek yine aynı yerde son buldu.

Kortej yürüyüşüne çocuklarla birlikte anneler ve öğretmenleri de katıldı. Yürüyüş boyunca öğrenci gurubuna eskortluk yapan polis otosu da megafonlarından müzik yayını yaptı. Yürüyüş boyunca minik öğrenciler, ellerinde günün anlam ve önemini vurgulayan pankartlar ile birlikte okullarının adını taşıyan pankartlar taşıdı.

Yürüyüşe katılan öğrenci, öğretmen ve anneler, yürüyüşün son bulduğu Valilik önünde kurulu bulunan "Şehitler Diyarın Anadolu'ya Çanakkale 1915 Müzesi'nin bulunduğu tırı da gezdiler.

Şenlikler hakkında bilgi veren Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemalettin Güven, okul öncesi eğitim şenliklerinin 30 Mayıs'ta Valilik önünde açık hava şenlikleri ile son bulacağını söyledi.

Güven, şenliklerin amacının ise okul öncesi eğitimi, doğumdan zorunlu eğitim yaşına kadar çocukların gelişim özellikleri, bireysel farklılıkları ve yeteneklerinin göz önüne alınarak çocukların sağlıklı bir biçimde fiziksel, duygusal, zihinsel yönden gelişmelerini sağlayıcı olumlu kişilik temellilerinin atıldığı ve yaratıcı yönlerin ortaya çıkarılması olduğunu da kaydetti.

Şenliklerin düzenlenmesinde ki amacın çocukların kendilerine güven duymaların sağlandığı ebeveyn ve eğitimcilerin etkin olduğu sistemli bir eğitim süreci olduğuna da vurgu yapan Güven: "Daha güçlü aydınlık bir gelecek bugünlerle başlar. Bu günleri ne kadar dolu dolu geçirirsek iyi analiz eder eldeki verilerle geleceği şekillendirmeye çalışırsak daha güçlü bir Kars'ı ve Türkiye'yi beraber inşa ederiz. Bilgi çağına girdik, artık kas gücü bitti beyin gücü geldi. Eski bilgiler yeni sorunlara çözüm üretmiyor. Bu bilgilerle donanmamız gerekiyor. Artık yenidünyanın yeni değerleri var. Bu temelden itibaren çocukları iyi yetiştiremezsek içinde bulunduğumuz yüzyılı ve geleceği atlarız. Bunun için okul öncesi eğitimden itibaren meseleyi ciddiyetle ele almak lazım. Yaptığımız çalışmalar sonucunda bu yıl ilimizi eğitim öncesi hedeflere ulaştırmak için son drece itinalı gayret sarf etmekteyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber