Konut alımı başvuruları patlayınca mesai saatleri uzatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2006 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3116 konutun satışı için başvuruda bulunmak üzere soğuk hava ve yağmura rağmen belediye önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşları bina içine aldırdı, mesai saatini de 01.00'e kadar uzattı.

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle alt ve orta gelir grubundaki vatandaşlar için Hadımköy ve Pendik'te satışa çıkardığı 3116 konut için başvuru süresinin yarın sona ermesi nedeniyle bugün Büyükşehir Belediyesi önünde uzun kuyruklar oluştu.

Topbaş, soğuk havada ve yağmur altında sırada bekleyen vatandaşları kokteyl salonuna aldırdı. Daha sonra burada toplanan vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Topbaş, yaşanan sıkıntının nedenlerini anlattı.

Büyükşehir Belediyesi'nin KİPTAŞ aracılığıyla kendi dönemine kadar 19 bin 600 konut ürettiğini, bu dönemde yapılan konutlarla sayının 25 bine ulaştığını anlatan Topbaş, "Görev süremin sonuna kadar 25 bin konut daha yapacağız. Böylece dönemimdeki konut sayısı 50 bine çıkacak. Dolayısıyla bir önceki dönemin 2 katı konut yapılmış olacak" dedi.

Topbaş, arzularının, müracaat eden herkesi konut sahibi yapmak olduğunu, ancak bunun mümkün olmadığını kaydetti.
Bu konutlar için müracaatların bir ay öncesinden başladığını, ancak yoğunluğun son dönemde arttığını belirten Topbaş, bunun da peşinat yatırılan banka şube sayısının yetersiz kalmasından kaynaklandığını söyledi.

Topbaş, önümüzdeki dönemde banka ya da şube sayısını artırarak bu soruna çözüm getireceklerini, ancak bugün vatandaşları dışarıda soğukta beklememeleri için içeriye aldıklarını ve burada çay, simit ikramı yapılacağını kaydetti.

Kadir Topbaş, "Süre uzatımı olmayacak. Başvurular yarın sona eriyor. Bu nedenle bu gece saat 01.00'e kadar müracaatlar alınacak. Yemekhanede hepinize akşam yemeği verilecek. Gece evlerinize rahat dönebilmeniz için de otobüs tahsis edilecek" dedi.

Müracaatta bulunanların, isimlerinin kurada çıkmaması ve paralarını çekmemeleri halinde bir sonraki evlerden bir bölümünün özel çekilişine katılacaklarını dile getiren Topbaş, burada da ismi çıkmayanların diğer müracaat edenlerle birlikte yeniden şanslarını deneyebileceklerini ve onlardan tekrar belge istenmeyeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber