Eski Bakan Günay'dan 'Gezi Parkı' eleştirileri

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gezi Parkı'nda yıkım çalışmaları ve engel olmak isteyenlere polisin müdahalesini Twitter'dan eleştirmeye bugün de devam etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mayıs 2013 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski Bakan Günay'dan 'Gezi Parkı' eleştirileri

Günay'ın Twitter'daki yazıları;

1/ Bugün cuma; bizim inancımızda insanlar toplanıp sorunlarını,bilgilerini paylaşır,doğruyu bulmaya çalışırlar. O zaman birlikte düşünelim.

2/ İstanbul'da, kamunun elinde kalmış birkaç parça yeşili bina/AVM yapıp ranta kurban etmek mi doğru, koruyup, insanların yararına sunmak mı?

3/ Herkes elini vicdanına koysun! Istanbul'da orta gelirlinin Beyoğlu'nda gezi parkından daha kolay paylaşıp yararlanacağı başka neresi var?

4/ Bu bir ağaç fetişizmi değil; Istanbul'da, şehir içinde kalan birkaç yeşil alanı tüketim/rant/kar hırsına teslim etmemenin mücadelesidir.

5/ "Adalet ve Kalkınma" dünyayı güzelleştirmek,"yaratılmışı sevmek" ve yapılaşmada,varsıllaşmada,tüketmekte aşırıya gitmemek değil midir?

6/ Öyleyse, "Emr'olunduğu gibi dosdoğru olun!"(Hud,112) Şükür ki, öyle yapmışız...

7/ ve,"ey inananlar, Doğruca kendinize,ana/babanıza,akrabanıza dokunsa bile adaleti ayakta tutun Nefsinize uyup adaletten şaşmayın Nisa,135

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber