TSK Köpeklerinin adı Türkçe olacak

Haber Giriş : 20 Ocak 2006 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TSK'da görev yapan köpeklere artık Türkçeden başka isim konulmayacak. Bu karara neden olan gelişme ise Pakistan'da yaşandı.

TSK'da görev yapan köpeklere artık Türkçeden başka isim konulmayacak. Bu karara neden olan gelişme ise Pakistan'da yaşandı. Pakistan'da 8 Ekim 2005'te meydana gelen depremde, TSK'nın DAK Arama Kurtarma Timi de görev yaptı. Ekibin Labrador cinsi köpeği Ledi, 42 yaşındaki bir kadını 52 saat sonra enkazdan çıkardı, ancak bazı basın organlarında bu köpeğin İngiliz ekibine ait olduğu yönünde haberler yer aldı.

Bunun üzerine TSK'ya arama-kurtarma, mayın bulma ve devriye görevi için köpek yetiştiren Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda doğan tüm köpeklere 'Efe, Doğu, Gencebay, Galip' gibi Türkçe isimler verilmesi kararlaştırıldı. Köpek Üretim ve Eğitim Tabur Komutanı Veteriner Hekim Yarbay Fikret Kil, "Türkçenin doğru ve etkin kullanılmasını amaçlıyoruz" dedi.


12 cinsten yaklaşık 500 köpeğin bulunduğu Gemlik'teki modern merkezde doğan köpeklerin kimlik bilgileri ve eğitimlerine dair veriler, mikroçip aracılığıyla köpeklerin deri altına bırakılıyor ve barkot cihazıyla okunabiliyor.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber