Kayseri polisinden kaçakçılara geçit yok

Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği 6 operasyonda, 13 kilo esrar, 358 ecstasy hap, 5 bin 789 litre kaçak akaryakıt, yaklaşık 10 bin paket kaçak sigara ve otomatik tüfek ele geçirildi, 9 kişi gözaltına alındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Mayıs 2013 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayseri polisinden kaçakçılara geçit yok

Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği 6 operasyonda, 13 kilo esrar, 358 ecstasy hap, 5 bin 789 litre kaçak akaryakıt, yaklaşık 10 bin paket kaçak sigara ve otomatik tüfek ele geçirildi, 9 kişi gözaltına alındı.

Ekiplerin Kayseri- Malatya karayolunun 20'nci kilometresindeki uygulama noktasında Elazığ plakalı araçta şüphe üzerine arama yaptı. Aramada, aracın arka koltuk kılıfı içine gizlenmiş namlu ve gövde üzerinde otomatik tüfek, tüfeğe ait 47 mermi ve şarjör ele geçirildi. Aracın bagajındaki valizde ise 358 ecstasy hap ele geçirildi. Araçtaki E.S.A. ve Ş.A. gözaltına alındı.

Aynı uygulamada, Bitlis plakalı şehirlerarası otobüste yolculardan S.Ç.'ye ait çuvalda, gres yağı kutusuna konulan 10 pakette toplam 13 kilo esrar ele geçirildi. S.Ç. gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, motorlu araçlarda yakıt olarak kullanılan, çevre kirliliğine ve vergi kaybına, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yaparken, yangın ve can kayıplarına neden olan halk arasında '10 numara' olarak bilinen kaçak akaryakıta yönelik de çalışma başlattı. Operasyonda, akaryakıt istasyonu sahibi K.U. ve çalışanı İ.B., T.Ş.'nin kullandığı Kayseri plakalı yolcu otobüsünün yakıt deposuna özel olarak tasarlanmış aparat yardımıyla karışımlı akaryakıt doldururken yakalandı. 392 teneke 5 bin 789 litre karışımlı yağa, özel tasarlanmış dolum aparatına ve yağın naklinde kullanılan minibüse el konuldu. K.U ve İ.B. gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, sigara kaçakçılarına da göz açtırmadı. Gaziantep plakalı araçta yapılan aramada değişik markalarda 7 bin 240 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Araçtaki C.K, Y.K. ve Ş.H. gözaltına alındı.

Şüphe üzerine durdurulan V.E.'nin kullandığı 38 DE 179 plakalı araçta ise 2 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. V.E. de gözaltına alındı.

Olaylarla ilgili şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından, Adliye'ye sevk edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber