Emekli sandığı işlemleri internette...

Haber Giriş : 20 Ocak 2006 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Sandığı, iştirakçilerin nüfus, hizmet, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı bilgilerinin saklanması, alacaklarının elektronik ortamda izlenerek gereksiz yazışmaların ve zaman kaybının önlenmesi için internet ulaşımı olan web tabanlı bir sistem kurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yayımladığı bir genelgeyle kamu kurum ve kuruluşlarından sistemin sağlıklı bir şekilde kurulması ve en kısa sürede kullanılmaya başlanması açısından, Emekli Sandığı ve Muhasebat Genel Müdürlüğü'yle temasa geçilerek işbirliği içerisinde hareket edilmesini istedi.

Uygulama kapsamında Emekli Sandığı iştirakçilerinin işlemleri www.emekli.gov.tr internet adresinden vatandaşlık numarası esas alınarak yürütülecek. Uygulama kapsamında, 15 Haziran 2006 maaşından başlamak üzere, tahakkuk daireleri bordro hazırlamayacak ve Ödeme Emri Belgesini sisteminden alacaklar.

Emekli Sandığı'na tabi kamu kurum ve kuruluşlar, bugünden itibaren iki ay içerisinde Emekli Sandığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na başvurarak kullanıcı ad ve şifresi alacaklar. Bu uygulama sonucunda, kamu kurum ve kuruluşları ile iştirakçiler tarafından talep edilen çeşitli bilgilerin kısa sürede sağlanması mümkün olacak.

Emekli Sandığı iştirakçisi olup, maaş ödemeleri Muhasebat Genel Müdürlüğü'ne bağlı saymanlıklar tarafından yapılan kurumların personeline ait kesenek ve kurum karşılıklarının, aylık olarak sisteminden alınacağı belirtildi. Bu uygulamaya Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dahil olmadığı kaydedildi.

Maaş ödemelerine ait Ödeme Emri Belgesi'nin ekine bağlanması gereken bordroların artık kağıt üzerinde değil elektronik ortamda yapılacağı belirtildi. Maaş sisteminde yapılan değişiklik doğrultusunda, maaş bilgilerinin güncelledikten sonra, bilgilerin Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği'ne göre en geç ödeme tarihinden 6 iş günü önce bildirilmesi gerektiği vurgulandı.

Saymanlıkların, bu bilgilere göre sistem üzerinde maaş hesaplamalarını yapacakları belirtilen genelgede ve Ödeme Emri Belgesinin dökümünün alınarak tahakkuk dairelerine göndereceği kaydedildi. Ödeme Emri Belgesi ilgili tahakkuk dairesinin harcama yetkilisi tarafından imzalandıktan sonra saymanlık tarafından devlet hesaplarına kaydedilecek.

Sistemde, maaş ödemelerine ait muhasebe kayıtları dışında yapılan muhasebeleştirme işlemlerinin engelleneceği belirtildi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber