Başbakan Erdoğan'ın 'Millete Hizmet Yolunda' konuşması/ Video

Başbakan Erdoğan, Suriye'de hiçbir mezhebin tarafı ya da karşıtı olmadıklarını belirterek, "Suriye'ye ilgimiz tamamen insanidir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2013 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Millete Hizmet Yolunda" programında vatandaşlara seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecine vurgu yapmak istediğini belirterek, şunları söyledi:

"Çözüm süreci, hiçbir aksaklık olmadan, planladığımız takvim ve planladığımız hedefler doğrultusunda ilerliyor. Akil İnsanlar Heyeti adını verdiğimiz heyet, 7 coğrafi bölgemizde, 81 vilayetimizde çok güzel, çok başarılı çalışmalar yaptılar. Küçük çaplı, lokal, örgütlü bazı kışkırtma ve eylemlere rağmen, Akil İnsanlar heyet olarak gittikleri her yerde heyecanla, umutla karşılandılar. Heyet, 2 aylık çalışma sonunda raporunu hazırlayacak ve bunu görüşeceğiz. Bu raporun ardından da, çözüm sürecini destekleyecek, perçinleyecek, huzuru kalıcı hale getirecek yeni yol haritamızı belirleyeceğiz. Süreç, şu anda bile kendisini çok bariz şekilde hissettirmeye başladı. Allah'a hamdolsun, bölücü terörle ilgili acılar yaşamıyor, acı haberler almıyoruz."

Bizim Suriye'ye ilgimiz, tamamen insanidir

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki saldırılara değinen Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Çözüm Sürecini kararlılıkla sürdürürken, kardeşliğini pekiştirirken, içerdeki meselelerini çözüp, geleceğe odaklanırken, bazı karanlık çevrelerin Türkiye'ye başka meseleleri musallat etmeye çalıştıklarını vurgulayarak, "Bunlara karşı milletçe çok dikkatli olacağız. Bu tür saldırılar, bu tür tahrikler karşısında sağduyudan, aklıselimden asla taviz vermeyecek, bu saldırganların hedeflerine ulaşmalarına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Biz mazlum Hüseyin'in yanındayız

Suriye'de, herhangi bir mezhebin tarafı ya da karşıtı, herhangi bir inancın, herhangi bir etnik kökenin tarafı ya da karşıtı olmadıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz, Suriye'de, çıkarların peşinde de değiliz. Bizim Suriye'ye ilgimiz, tamamen insanidir, tamamen vicdanidir. Bir takım ülkeler, bir takım örgütler, bir takım siyasi partiler, duygusal bağlarla, etnik ya da mezhebi bağlarla, eli kanlı zalim rejimin yanında olurken, biz, sadece ve sadece insanlığın, sadece ve sadece vicdanın yanında duruyoruz. Biz, Türkiye Cumhuriyetiyiz… Biz, Yezidlerin yanında değil, her zaman, mazlum Hüseyinlerin yanında dururuz. Selçukludan böyle gördük, Osmanlı Cihan Devleti'nden biz böyle gördük. Şu anda da, ne Suriye'de, ne bir başka ülkede, biz Yezid'in yanında değil, Mazlum Hüseyin'in, yani mazlumların, yani mağdurların yanındayız. Yezidler, yani Zalimler, her zaman kaybetmeye mahkûmdur.

İnşallah, Suriye'nin eli kanlı Yezid'i de er ya da geç kaybedecektir. Ama Hüseyin'in, yani mazlumların değil, Yezid'in, yani zalimlerin yanında duranlar, tarih boyunca ellerindeki ve yüzlerindeki bu kan lekesinden kurtulamayacaklardır."

Erdoğan, "Suriye'de oluk oluk kan akarken, bu kanı Türkiye'ye sıçratmak, Türkiye'de kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere karşı herkesin çok ama çok hassas olmasını rica ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber