Polisin sağduyusu olay çıkmasını önledi

Kütahya'da çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu bir grup, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı olaylarını protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2013 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisin sağduyusu olay çıkmasını önledi

Protestolar ikinci gününde polisin sağduyusu sayesinde olaysız sona erdi.

Dün gece sabaha kadar devam eden ve polisin müdahale etmesiyle sona eren protesto eylemi bugün de Sevgi Yolu olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi üzerinde devam etti. Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen ve çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık 300 kişilik grup Sevgi Yolunda sloganlar atarak yürüdü. Esnaftan kendilerine destek vermesini isteyen grup aynı yol üzerinde iki kez yürüdükten sonra Sevgi Yolu girişinde oturarak eylemini sürdürdü. Daha sonra polis amirleri ile görüşen grup Zafer Meydanında bulunan Vazo etrafında slogan atmalarına devam etti.

Zaman zaman attıkları sloganlarla Çevik Kuvvet ekiplerine sataşan gruba ekipler sağduyulu davranarak olay çıkmasını önledi. Yaklaşık 4 saat süren eylemin sona erdirilmesi için uyarıda bulunan Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ali Aygün, aksi taktirde müdahalede bulunulacağını söyledi. Polis ekiplerinin uyarıları sonrasında grup sloganlar atarak dağıldı.

Diğer taraftan eylemci gruba destek vermek için gelen CHP İl Başkanı Mehmet Akif Gün de eylemcileri konuşarak olayların çıkmaması için eylemci grubu yatıştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber