İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kamu Yönetimi Temel Yasası, teftiş kurullarıyla ilgili önemli değişiklikler öngörürken, kamuda bulunan denetim elemanı sayısındaki anlaşmazlık devam ediyor.

Haber Giriş : 15 Aralık 2003 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Yönetimi Temel Yasası, teftiş kurullarıyla ilgili önemli değişiklikler öngörürken, kamuda bulunan denetim elemanı sayısındaki anlaşmazlık devam ediyor.

Hükümetİn hazırladığı Kamu Yönetimi Temel Yasası, teftiş kurullarıyla ilgili önemli değişiklikler öngörüyor. Ortaya konulan rakamlar ise çelişkileri de beraberinde getiriyor. Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, reform çerçevesinde 23 bin 104 müfettiş bulunduğunu açıklarken bu rakama müfettişlerden itiraz geldi. Tercüman'ın görüştüğü bazı müfettişler, denetim elemanlarının tamamının müfettiş olmadığını hatırlatarak, ?Reform, 23 bin 104 müfettişi değil, sadece bin 500 müfettişi kapsıyor. Üstelik devlet denetim elemanları tarafından yapılan envanter çalışmasına göre de denetim elemanı sayısı belirtilenin altında, 13 bin civarında? görüşünü savundu. Yanlışlığın bütün müfettişleri ?yolsuzluklarla savaşan insanlar? olarak nitelendirilmesinden kaynaklandığını belirten denetim çevreleri, ?Denetim elemanlarının tamamı müfettiş değil; ?kontrolör' olan var, ?murakıp' olan var, ?denetmen' unvanlı çalışanlar var. Bunlar karıştırılmamalı? uyarısında bulundu. Reformun sadece 1500 kişiyi kapsadığı belirtilirken, İLO sözleşmelerine göre görev yapan iş müfettişlerinin kaldırılmasının söz konusu olmadığı, en kalabalık yekünü tutan ilköğretim müfettişlerinin de pedagojik eğitim aldıkları için yolsuzluklarla ilgisinin olmadığı vurgulanıyor. Vergi denetmenlerinin de defterdarlıklara bağlı olduğunu belirten denetim görevlileri, belediye müfettişlerinin kapsam dışı olduğunu, bankaların müfettiş istihdamı zorunlu olduğundan onların da kaldırılamadığını bildirdi. Hakkı KURBAN / ANKARA

Müfettişlerin özgürlüğü

MÜfettİŞlerin Başbakan ve bakan dışında kimseden izin almadığı için mesleki teminatları bulunduğunu belirten aynı yetkili, teminatsız iç denetçiler veya kurum elemanlarıyla yapılacak teftiş ve soruşturmalar sonucunda oluşturulacak baskılarla büyük bir memur kıyımının yaşanabileceğini iddia etti.

H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber