Köy öğretmenlerinden 'Gönül Korosu'

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı köylerde görevli 19 öğretmen tarafından oluşturulan "Gönül Korosu", seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe şarkılarla barış ve sevgi mesajları veriyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2013 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı köylerde görevli 19 öğretmen tarafından oluşturulan "Gönül Korosu", seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe şarkılarla barış ve sevgi mesajları veriyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi"ne katkı sunmak amacıyla Gürpınar'ın köylerinde çeşitli branşlarda görev yapan 19 öğretmen tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde "Gönül Korosu" oluşturuldu.

İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya'nın sağladığı destekle mesai saatleri dışında ve hafta sonu tatillerinde çalışmalarını sürdüren öğretmenler, verdikleri konserlerle kısa sürede ilçe halkının gönlünü fethetti. İlçedeki birçok etkinlikte görev alarak seslendirdikleri Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde insanlara müzik ziyafeti sunan öğretmenler, insanlara barış ve sevgi mesajları veriyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nesih Tunçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'ne katkı sunmak isteyen öğretmenlerin, daha önce müzikal bir gösteri ile karşılaşmamış ve konsere gitme imkanı bulamamış vatandaşlar için "Gönül Korusu"nu oluşturduğunu belirtti.

Değişik branşlarda görev yapan ancak müziğe ilgi duyan 19 gönüllü öğretmenden oluşan koronun, kısa sürede hazırlıklarını tamamlayarak işe koyulduğunu anlatan Tunçay, şöyle konuştu:

"Projeye destek vermek isteyen öğretmenlerimiz, oluşturdukları koro ile köylerde etkinlikler düzenleyerek insanlara ulaşmak istediklerini bize iletti. Biz de kaymakamlığımızın sağladığı destekle öğretmenlerimizin isteğini kabul ettik. Koro kurulduktan sonra ilçe merkezindeki bazı etkinliklerde görev aldı. Sonuçları çok güzel oldu ve vatandaşlardan güzel tepkiler aldık. Koromuz şu anda il ve ilçelerdeki birçok etkinliğe katılarak şarkılar seslendiriyor. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Yaman Durmuşoğlu tarafından yakın zamanda yazılan 'Gönül Elçileri Marşı'nı da seslendiren öğretmenlerimiz, her seferinde olumlu tepkilerle karşılaşıyor. Öğretmenlerimize projeye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Koroda görevli Sosyal Bilgiler Öğretmeni Veysel Can ise farklı branşlardaki öğretmenlerden oluşan koronun kısa sürede önemli mesafe katettiğini vurgulayarak, "Mesai saatleri dışında bir araya gelerek prova yapıyoruz. Tüm arkadaşlarımın gönüllü olarak bu projeye destek vermesi yaptığımız işi daha anlamlı kılıyor. Şimdilik il ve ilçemizdeki faaliyetlerde yer alıyoruz ama talep gelirse il dışında da konser vermek isiyoruz. Bizler seslendirdiğimiz Türkçe ve Kürtçe şarkılarla insanlara barış ve sevgi mesajları veriyoruz" dedi.

Felsefe Öğretmeni Mehtap Tunç da hem Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'nin hem de çözüm süreci kapsamında bölgede esen olumlu havanın söyledikleri şarkılara da yansıdığını bildirerek, şunları kaydetti:

"Projenin adında gönül sözcüğünün olması bende sevgiyi, hoşgörüyü, kardeşliği çağrıştırdı. Ben de ilimiz ve ilçemiz adına güzel şeyler yaparız düşüncesiyle koroya katılarak destek vermeye çalışıyorum. Zaten projenin ana temasında da halkımıza, vatandaşlarımıza evrensel mesajlar vermek var. Bizim yaptığımız şey de şarkılarla bu mesajları verebilmek. Etnik köken, sınıf ayrımı yapmaksızın bütün herkese gönül açıp kucaklamak istedik. Zaten dinleyicilerden de çok güzel tepkiler alıyoruz. Hatta 'koroyu mümkün olduğunca renkli tutun, değişik dillerde şarkılar, türküler seslendirin' diye önerilerde bulunanlar oluyor. Biz de gelecek sezon böyle bir çalışmanın içinde olacağız. Birçok dilde şarkılar seslendirip köylerden tüm ülkeye açılmayı planlıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber