Meclis'te bu hafta neler görüşülecek?

5 yeni vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin tasarının görüşmelerine devam edilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2013 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'te bu hafta neler görüşülecek?

Meclis, yoğun çalışacağı bir haftaya daha giriyor.

TBMM Genel Kurulu, geçen hafta 1. maddesi kabul edilen, 5 yeni vakıf üniversitesi kurulması, bir vakıf üniversitesinin de adının değiştirilmesine ilişkin Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüşmeye devam edecek.

Tasarıyla, Ankara'da Anka, İstanbul Esenyurt, Adana'da Kanuni, Konya'da Gıda ve Tarım ile Gaziantep'de Sanko üniversitelerinin kurulacak, Altın Koza Üniversitesi'nin adı da İpek Üniversitesi olarak değiştirilecek.

Bu tasarının kabul edilmesinin ardından, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar görüşülecek.

Genel Kurul, 4 Haziran Salı-5 Haziran Çarşamba-6 Haziran Perşembe günleri günlük programların bitimine kadar çalışacak.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, 5 Haziran Çarşamba günü, Orman Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüşecek.

Tasarıya göre, özel orman alanlarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, onaylanan imar planlarına uygun hazırlanan inşaat yapılabilecek. Bu alanlarda yapılacak binaların taban alanı toplamı, özel orman alanının yüzde 6'sını, bina yüksekliği ise en düşük zemin kotundan itibaren 9,5 metreyi geçemeyecek.

Ormanlarda fidanlık kurulmasına, define aranmasına, işletilmesinde ağaç kullanılan ocakların açılmasına, balık üretim tesisi kurulmasına 29 yıla kadar izin verilebilecek. Orman sınırları içerisinde kaldığı gerekçesiyle tapuları iptal edilen yerler, öncelikle eski sahiplerine, özel ağaçlandırma veya özel imar ihya çalışmaları için bedelsiz verilebilecek.

Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu bu hafta da çalışmalarına devam edecek.

Komisyon, 5 Haziran Çarşamba günü, Bilkent Ünivresitesi'nden Doç. Dr. Ersel Aydınlı'yı, 6 Haziran Perşembe günü de İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan'ı dinleyecek.

KİT Komisyonu, denetimlerine devam edecek.

Komisyon, 5 Haziran Çarşamba günü ÇAY-KUR ve Gayrimenkul A.Ş; 6 Haziran Perşembe günü de Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş Genel Müdürlüğü ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün hesaplarını inceleyecek.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu ve İçtüzük Uzlaşma Komisyonu da çalışmalarını sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber