21/01/2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 21 Ocak 2006 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da bir dizi temaslarda bulunacak.

Bakanların faaliyetleri
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara'da saat 13.00'te, Park Vadi Restaurant'ı hizmete açacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "İstanbul'un Ulaşım Sorunları" konulu zirveye başkanlık edecek. Ulaştırma Zirvesi, saat 13.00'te, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak. Zirveye ayrıca Bayındırlık Bakanı Nafiz Özak, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Milli Demokrat Halkın Partisi Genel Başkanı Yusuf Erikel, Ankara'da saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- ÖDP Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Türkiye Komünist Partisi Ankara Komitesi, saat 14.30'da basın açıklaması yapacak.
- TKP'liler, komünist rejimleri, insanlığa karşı işledikleri suçlar nedeniyle mahkum eden Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi'ni protesto etmek için saat 13.00'te Fransa'nın İstanbul Konsolosluğu önünde bir basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Ankara'da saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu, saat 13.00'te tecrit ve mahkum muayeneleri konusunda basın toplantısı düzenleyecek.
- Türkiye Ziraatçılar Derneği Ankara Şubesi'nin 15. Olağan Genel Kurulu, saat 12.00'de yapılacak.
- BAĞ-KUR Genel Müdürlüğü personeli, Atatürk Çocuk Yuvası'nda kalan 50 çocuğu, saat 10.00'da TİGEM Sosyal Tesisleri'nde misafir edecek.
- Muminati Sanat Grubu, Ankara'da saat 15.00'te, "sınırlar ötesinde sanat" projesi kapsamında bir toplantı yapacak.
- Zeytinburnu Telsiz Mahallesi halkı, mahallelerindeki baz istasyonunun kaldırılması için, saat 17.00'de Balıklı Çırpıcı Yolu'ndaki Kiler Market önünde bir basın açıklaması yapacak.
- Aydınlar Ocağı, saat 16.00'da Cağaloğlu'ndaki Eminönü Halk Eğitim Merkezi'nde, "Türk kimliği ve milli bütünlüğümüz" adlı bir açık oturum düzenleyecek.
- Irak Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen "İzzettin Kerkük'e Saygı Günü", saat 16.00'da Türk Edebiyatı Vakfı Konferans Salonu'nda yapılacak.
- Çeşitli sağlık örgütleri, 13.00-17.00 saatleri arasında, Altunizade Petrol İş Genel Merkezi'nde, Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarıları'na karşı bir basın açıklaması yapacak.
- Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sanat Fuarı, saat 11.00'de İstasyon Caddesi'ndeki Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılacak.
- Türkiye İnsan Hakları Vakfı tarafından yürütülen "Demokrasi İçin Aktif İzleme Projesi" kapsamında, Can Dündar tarafından hazırlanan belgeselin tanıtımı ve gösterimi için saat 11.30'da TMMOB İstanbul Şubesi'nde bir basın açıklaması yapılacak.
- Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri, Mumcu'nun öldürülüşünün 13. yıldönümünde düzenlenen bir geceyle anılıyor. Mazlum Çimen ve Suavi'nin birer konser vereceği gece, saat 19.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.
- KESK'liler, işten atılan Serna Seral işçilerine destek vermek için saat 11.30'da, Bostancı Ali Nihat Tarlan Caddesi Eryılmaz Sokak'taki fabrika binası önünde bir basın açıklaması yapacak.
- Yurtsever Cephe İstanbul Hukukçular İnisiyatifi tarafından düzenlenen "Özelleştirme Sırası Sosyal Güvenliğimizde" konulu sempozyum, 10.00-17.00 saatleri arasında, Taksim Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nda yapılacak.
- Sivil Toplum Dergisi tarafından düzenlenen "Hak Arama Mücadelesinde STK'lar" konulu panel, 14.00-17.00 saatleri arasında, Beyoğlu Sivil Toplum Güçbirliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ
--------------------------

Başar Esad değerlendirme yapacak
- Suriye Cumhurbaşkanı Başar Esad, iç sorunlar ve Suriye'de reform süreci ile ilgili olarak, Suriye'nin başkenti Şam'da önemli bir konuşma yapacak.

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- 15 Aralık 2005 tarihinde yapılan parlamento seçimlerini Şiiler'in kazandığının açıklanmasının ardından Irak'ta koalisyon hükümeti için görüşmeler devam ediyor.

Şaron'un sağlık durumu
- İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Yaklaşan Filistin seçimleri
- Filistin Parlamento seçimlerine az bir süre kalırken, seçime katılacak gruplar çalışmalarına devam ediyor.

SPOR GÜNDEMİ
-------------------------

- Turkcell Süper Ligi'nin 18. haftasında Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da Kayseri Erciyesspor ile karşılaşacak.
- Günün diğer maçlarında Gaziantepspor, Samsunspor ile Kamil Ocak Stadı'nda, Ankaragücü de, Vestel Manisaspor ile Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 16.30'da karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber