Yeni Susurluk!

Haber Giriş : 21 Ocak 2006 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turan Çevik-Başsavcı Canpolat ilişkisiyle bir kuşkulu bağlantı daha ortaya çıktı. Karaköy'deki çatışmada ilk kurşunun atıldığı ve 8 kez ateşlenen tabanca kayıp. Çevik'in kızının nikâhındaki ikinci şahit, Olay Yeri İnceleme ve Kriminal Şube'den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Şube Müdürü Hasan Adak çıktı

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat'ın, üç mahkeme kararına rağmen resen serbest bıraktığı Karaköy'deki silahlı çatışmanın sanıklarından Turan Çevik'in kızının düğününde şahitlik yaptığının ortaya çıkmasının ardından, bir ilişki daha belirlendi. İkinci şahidin de Malatyalı olan Olay Yeri İnceleme ve Kriminal Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak olduğu anlaşıldı.

Çevik'in kızının 2 Ekim 2004'te Erenköy'deki The Green Park Otel'de yapılan ve olayın sanıklarından Erkan Yıldız ile hayatını birleştirdiği düğün fotoğraflarında Canpolat'ın yanında yer alan diğer şahit nedeniyle gözler bir kez daha Karaköy'de meydana gelen çatışmaya çevrildi. Çünkü Çevik'in hemşehrisi Adak'ın sorumluluğundaki Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan rapora göre Hacı Erdoğan'ın hayatını kaybettiği olayda kullanılan ve ilk kurşununun atıldığı saptanan silah bulunamadı.

Silahlardan biri yok
Kayıp silah, Başsavcı Canpolat'ın oğlu Berkay ve Turan Çevik'in oğlu Ahmet Hilmi'nin de ortakları arasında bulunduğu Birlik Metal'in Karaköy'deki merkezinde 9 Kasım 2005'te meydana gelen çatışmadan sonra polis tarafından hazırlanan tutanakta geçiyor.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin tutanağına göre, çatışmadan hemen sonra yapılan inceleme ve araştırmada 23 adet boş kovan, beş adet mermi çekirdeği, bir adet dokuz milimetre çaplı Avusturya yapısı Glock marka tabanca ve şarjörü, bir adet 9 milimetre Almanya yapısı Sig&Sauer marka tabanca ve şarjörüyle bir adet 15 santinmetre uzunluğunda tek ağızlı bıçak bulundu.

Balistik incelemesi sonucu Kriminal Polis Laboratuvarı'nca düzenlenen ekspertiz raporunda ise boş kovanların "11 + 8 + 4 şeklinde üç ayrı ateşli silahtan atılmış olduğunun tespit edildiği" kaydedildi. Hazırlanan tutanakta da şu bilgilere yer verildi: "Kovanlardan 11'inin Erkan Yıldız'ın kullandığı Sig&Sauer marka tabancadan, dördünün maktül Hacı Erdoğan'ın kullandığı Glock marka tabancadan, sekiz adet kovanın da henüz elde edilemeyen başka bir tabancadan atıldığı belirlenmiştir."

İlk kurşun kayıp silahtan!
Erdoğan'ın ölümüne neden olan çatışmadaki ilk kurşunun bu kayıp silahtan atıldığı belirtilen tutanakta ayrıca şu ifadeler yer aldı: "Olay yeri krokisi incelendiğinde, öncelikle ilk ateş etme olayının henüz elde edilemeyen tabancayı kullanan kişi tarafından yapıldığı, akabinde şüpheli Erkan Yıldız'ın ateş etmeye başladığı, bu sırada Yıldız ile yanında bulunan ve henüz elde edilemeyen tabancayı kullanan şahsın, odadan çıkarak merdivenlere doğru yöneldikleri, aşağıya inerken her iki şahsın da ateş etmeye devam ettiği, Hacı Erdoğan'ın da iki şahsın peşinden gittiği ve merdivenin ortalarına geldiğinde ateşe başladığı, ancak aldığı yaralar nedeniyle yere düştüğü anlaşılmaktadır."

Odada saklanıyordu!
Oysa, Çevik, oğlu ve damadının yanı sıra, olaya karışanların tamamı ifadelerinde, maktul Erdoğan'ın öfkeli şekilde, küfür ederek geldiğini ve ilk kurşunu attığını iddia etmişti. Turan Çevik de oğlu ve damadı bir üst katta Hacı Erdoğan'la çatışırken, kendisinin alt katta bir odada saklandığını öne sürmüştü.
Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, tahliye haberinin Milliyet'te yayımlanmasının ardından, yani olaydan 57 gün sonra cinayet mahallinde keşif istediği de ortaya çıktı.

Nikâh kütüğündeki imza

Turan Çevik'in kızının düğünündeki şahitlerden birinin de Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak çıkması, bir kuşkulu ilişkiyi daha gözler önüne serdi.

OLAY YERİ İNCELEME NE YAPAR?
'Bir fotoğraf, bin kelimeye bedeldir'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinde 9 Ocak 1997'de kurulan Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü'nün görevleri şöyle anlatılıyor:
"Bir olay meydana geldikten sonra, suçun aydınlatılması ve sanıklarının yakalanması amacıyla olay yerindeki tüm maddi delilleri tespit etmek, bu delilleri usulüne uygun olarak toplamak, ambalajlamak ve değerlendirilmek üzere ilgili birimlere göndermek, parmak izi ve fotoğraf almak. Ayrıca olay yerinde elde edilen maddeler üzerinde parmak izi araştırması için çeşitli teknik uygulamalar yapmak, parmak izi bulunduğu takdirde mevcut arşivden suç sanıklarını tespit etmeye yönelik olarak iz araştırmasını sürdürmek. 'Her temas bir iz bırakır ve bir fotoğraf bin kelimeye bedeldir' sözü tüm faaliyetlerimizde ve olay yeri incelemesinde rehberimizdir."

MÜFETTİŞLER RAPORUNU YAZDI
Başsavcı Canpolat ceza alabilir

Adalet Bakanlığı müfettişleri, Turan Çevik ile oğlu ve damadını resen serbest bırakan Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat'ın ilişkilerini şüpheli buldu. Canpolat hakkındaki müfettiş soruşturması Türkiye'nin ilk hayali ihracatçısı Çevik, oğlu Ahmet Hilmi Çevik ile damadı Erkan Yıldız'ın karıştığı silahlı çatışmadan sonraki gelişmeler üzerine başlatıldı. İddiaları araştırmak üzere İstanbul'a gönderilen müfettişler başsavcının ilişkilerini şüpheli buldu ve hakkında işlem yapılması yönünde görüş bildirdi. Rapor, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda incelenip Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek. Ceza İşleri de iddiaları ciddi bulursa, raporu Çiçek'in onayına sunacak. Çiçek, raporu Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na sevk edebilecek. Bu durumda Canpolat için ihraç dahil, disiplin cezası gündeme gelecek.

İstanbul Emniyet Müdürü değişiyor

TOLGA ŞARDAN Ankara
Hükümet, aralarında bazı büyük illerin emniyet müdürlerinin de yer aldığı atama kararnamesine son şeklini veriyor. İstanbul, İzmir, Adana ve Mersin başta olmak üzere bazı illerin emniyet müdürleri değişecek. İçişleri Bakanlığı kulislerine göre, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Cebe'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne kaydırılması planlanıyor.

Kulislerde, Orhan Pamuk davasının ilk duruşmasındaki olaylar üzerine eleştirilen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın vekâleten Gümrük Müsteşarı olarak atanabileceği konuşuluyor.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber