Said Nursi'nin vefat ettiği otel restore edildi

Şanlıurfa'da, Bediüzzaman Said Nursi'nin vefat ettiği İpek Palas Oteli restore edildi.2 milyon lira harcamayla aslına uygun olarak restore edilen otelde Bediüzzaman'ın vefat ettiği odaya ise dokunulmadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Haziran 2013 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Said Nursi'nin vefat ettiği otel restore edildi

Atatürk Bulvarı'nda bulunan ve 1960 yılında Bediüzzaman Said Nursi'nin vefat ettiği İpek Palas Oteli'nde, 11 ay önce İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle restorasyon çalışması başlatıldı. Said Nursi'nin öldüğü 27 numaralı odaya dokunulmadan bitiren restorasyon çalışmasının ardından bugün otelin açılış töreni yapıldı.

Açılışa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, bürokratlar ile vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Güvenç, manevi değeri yüksek olan bir otelin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Şanlıurfa için manevi değeri yüksek ve tarihi sayılabilecek 1950 yılında yapılmış oteli tekrar restore edip açıyoruz. Otel sahibimize teşekkür ediyorum. Bu otelin manevi değeri büyük, bu otelin restore edilip yeniden açılması önemli bir olay ve tarihimize, inancımıza sahi çıkmamız gerek" dedi.

Konuşmanın ardından Vali Güvenç, açılışı yapılan oteli gezdi ve Said Nursi'nin vefat ettiği odada bulunan eşyayı inceledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber