Balıkesir'de gözaltı sayısı 44 oldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir'de gözaltı sayısı 44 oldu

BALIKESİR'de, Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemlere destek vermek amacıyla iki gündür devam eden gösterilerde, polis barikatını aşmak isteyen eylemcilerden 44 kişi gözaltına alındı.

Çoğunluğunu liseli ve üniversiteli öğrencilerin oluşturduğu 500'e yakın kişi bugün saat 16.30'da Yeşilli Meydanı'ndaki TÜİK önünde biraraya geldi. Oturma eylemi yapan grup, hükümeti istifaya çağırarak, sık sık “İmamın ordusu, halkın düşmanı”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Halkın ateşi AKP'yi yakacak” sloganları attı. Yaklaşık bir saat süren oturma eyleminin ardından harekete geçen göstericiler, Mekik Sokak üzerinden Milli Kuvvetler Caddesi'ne, oradan da Edremit Caddesi'ne sloganlarla ilerledi. Esnafın börek ikram ettiği eylemcilere evlerinin balkon ve pencelerine çıkan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Bazı vatandaşlar ise eylemcilere tepki gösterip, terlik fırlattı. Ardından Yonca Mevkii'ne ulaşan grup şehir merkezindeki Alihikmetpaşa Meydanı'na çıkmak isteyince polis barikatına takıldı. Polis kalabalığa 'Dağılın' uyarısı yaptı. Kalabalık dağılmayınca harekete geçen ekipler, gaz bombası atıp, grubu dağıttı. Ara sokaklara kaçan göstericilerin birçoğu yakalanarak, gözaltına alındı. Bazı vatandaşların eylemcilerin zorla evlerine girdiğini iddia ettiği ve bu nedenle tartışmaların yaşandığı olaylarda Emniyet Müdürlüğü yetkilileri 6'sı kız 44 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

ATATÜRK ANITI'NDA GEZİ PARKI NÖBETİ

Balıkesir'de, İstanbul'daki Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek için düzenlenen gösteriler gece de sürdü. Saat 21.00'de Atatürk Parkı önündeki Atatürk Anıtı'nda buluşan ve çoğunluğunu üniversiteli gençlerin oluşturduğu 2 bine yakın kişi düdük öttürüp, tencereler, darbuka ve davullar çalarak hükümeti istifaya çağırdı. Grup sık sık slogan atarken bazı gençler eylem sırasında sosyal paylaşım sitelerindeki kişisel sayfalarına son durum hakkında bilgiler verdi.

Resmi polisler ve Çevik Kuvvet ekipleri anıtın karşısındaki Toplum Destekli Polis Büro Amirliği binası bahçesinde bekletildi. Eylemciler saat 01.00 sıralarında evlerine dönerken, etkinlik olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber