Ereğli'de halk otobüsleri bir ayda 1 milyon yolcu taşıdı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifine bağlı 111 aracın akıllı kart sistemine geçilmesi ile birlikte bir ayda 1 milyon 71 bin 696 yolcu taşıdığı belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ereğli'de halk otobüsleri bir ayda 1 milyon yolcu taşıdı

.S. 92 Nolu Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, 18 Mart 2013 tarihinde akıllı kart sistemine geçtiklerini ve bir ayda 1 milyon 71 bin 696 yolcu taşıdıklarını söyledi. Akyüz, akıllı kart sistemine geçtikten sonra yolculardan gelen şikâyetlerin minimum seviyeye indiğini belirterek "Akıllı kart sistemine geçmeden önce yolcu rekabetinden dolayı çok şikâyet alıyorduk. Akıllı kart sistemine geçilmesi ile birlikte bu şikâyetler hemen hemen sona erdi. Çünkü akıllı kart sisteminde para tek havuzda toplanıp, eşit şekilde paylaşıldığı için rekabet tamamen ortadan kalktı. Bunun yanı sıra araç sahipleri çok fazla şikâyet gelen şoförlerini değiştirdiler. Yolcularda çok memnunlar. Araçlarımızı üç kamera ile birlikte sürekli takip ediyoruz. Oto kontrolü gelen şikâyetler üzerine yazdığımız cezalarla kendimiz sağlıyoruz" dedi.

Günlük ve aylık taşıdıkları yolcu rakamlarıyla ilgili olarakta bilgiler veren Akyüz şunları söyledi:

"Mayıs ayı sonu itibari ile toplam satılan kart sayısı sivil, öğrenci ve diğer kartlar olmak üzere 42 bine yaklaştı. Bunun 19 bin 633 adedi sivil, 7 bin 960'ı öğrenci. 18 Mart ile 18 Nisan 2013 tarihleri arasında taşıdığımız toplam yolcu sayısı 1 milyon 71 bin 696 olarak gerçekleşti. Günlük ortalama yolcu sayımız 35 bin ile 45 bin arasında değişiyor. Ereğli halkına en iyi hizmeti sunabilmek için sürekli yenilikler yapıyoruz."

Akyüz ayrıca daha önce aracına akıllı kart sistemi taktırmayan bir aracında sisteme dahil olduğunu ve bu aracında çalışmaya başlaması ile toplam otobüs sayısının 112'ye çıktığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber