YÖK'ten Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunlarına kötü haber

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2006 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir sendikanın başvurusunu değerlendiren YÖK, Sağlık Kurumları İşletmeciliğinin İktisadi ve idari programlar bölümü bünyesinde yer aldığı gerekçesiyle sağlık hizmetleri sınıfında değerlendirilemeyeceğini bildirdi.

Türk Sağlık-Sen, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Ön Lisans programını bitirenlerin yan ödeme ve ek göstergelerinin yüksek öğrenim gören sağlık personeline ödenen oranda ödenmesi için Maliye Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunmuştu. Maliye Bakanlığından ?YÖK bu okulların sağlıkla ilgili üst öğrenim olduğuna karar versin gerekli düzenlemeyi yaparız? cevabı alan sendika bunun üzerine 8 Aralık 2005 tarihinde YÖK'e bir yazı yazarak Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünün sağlık hizmetleri sınıfına alınmasını istemişti.

Sendikanın başvurusunu değerlendiren YÖK, Sağlık Kurumları İşletmeciliğinin İktisadi ve idari programlar bölümü bünyesinde yer aldığı gerekçesiyle sağlık hizmetleri sınıfında değerlendirilemeyeceğini bildirdi.

YÖK'ün yazısında şu ifadeler yer aldı. ?Yürütme Kurulu'nun 13.05.1992 tarihli toplantısında; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının çeşitli programlarından mezun olanların diplomalarına ?sağlık teknikeri (mezun olunan program adı)? yazılmasının uygun olduğuna 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 43/b maddesi uyarınca karar verilmiş olup, Sağlık kurumları İşletmeciliği Programı İktisadi ve İdari Programlar Bölümü bünyesinde yer aldıından mezunları da ?Sağlık Teknikeri? ünvanını kullanamamaktadır. Bilindiği üzere, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sağlık kurumları İşletmeciliği Ön Lisans Programının sağlık görevleri ile ilgili bir üst öğrenim olup olmadığı ve Sağlık Programları Bölümüne alınması konusu Yürütme Kurulu'nun 03/12/2002 tarihli toplantısında incelenmiş ve Üniversitelerarası Kurul'un görüşü de dikkate alınarak, 2547 Sayılı Kanun'un 2880 sayılı kanunla değişik 43/b maddesi uyarınca söz konusu programın Sağlık Programları Bölümü bünyesine alınmasının uygun olmadığına ve sağlık görevleri ile ilgili bir üst öğrenim olarak değerlendirilemeyeceğine karar verilmiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber