Muş'ta 30 yıllık kan davası barışla son buldu

Muş'ta iki aile arasında 30 yıldır devam eden kan davası, kanaat önderleri ve aile büyüklerinin araya girmesiyle son buldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 23:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş'ta 30 yıllık kan davası barışla son buldu

Muş'ta iki aile arasında 30 yıldır devam eden kan davası, kanaat önderleri ve aile büyüklerinin araya girmesiyle son buldu.

Hasköy ilçesinde Bıdri aşiretine mensup Kaso ve Samo aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden 30 yıl önce çıkan kavgada iki kişi hayatını kaybetmişti. O tarihten bu yana aileler arasında devam eden husumetin ortadan kaldırılması için Şeyh Muhyettin Aydın ve kanaat önderlerinin yürüttüğü çabalar olumlu sonuçlandı. Her iki aile mensupları arasında sağlanan uzlaşmanın ardından Hasköy merkez camisinde yaklaşık 500 kişinin katılımıyla barış merasimi düzenlendi. Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde konuşan şeyh Muhyettin Aydın, İslamiyet'in barış dini olduğunu, kin ve nefreti yasakladığını söyledi.

Aydın, "Kan davalarını ayaklarımızın altına alıp, birbirimize hoşgörü ile yaklaşmalıyız. Kucaklaşıp, birbirimizi öperek kin ve nefreti ortadan kaldırmalıyız" dedi.

Bazı kanaat önderlerinin de yaptığı konuşmaların ardından her iki aileye mensup kişiler, tekbirler arasında Kuran'ı Kerim'in altından geçip, öpüşerek barıştı.

Barış merasimi, aile mensuplarının birlikte yemek yemeleriyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber