Ödemiş'te süt desteklemeleri bilgilendime toplantısı

Ödemiş'te faaliyet gösteren mandıra sahipleri, süt toplayıcıları ve süt kooperatifi yöneticilerine, süt desteklenmeleri tebliği hakkında bilgi verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ödemiş'te süt desteklemeleri bilgilendime toplantısı

Ödemiş'te faaliyet gösteren mandıra sahipleri, süt toplayıcıları ve süt kooperatifi yöneticilerine, süt desteklenmeleri tebliği hakkında bilgi verildi. Toplantıda ayrıca süt kalitesinin arttırılması gerektiği de ifade edildi.

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, Ödemiş Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halil Deveci, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelinden veteriner hekim Tekin Alpsoy, Tire Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Harun Raşit Uysal, mandıra sahipleri, süt toplayıcıları ve süt kooperatiflerinin temsilcileri katıldı.

Gıda Tarım ve Havyacılık İlçe Müdürü Altıntaş, sütteki kalite artırımına yönelik çalışmalarını anlatıp, 'İzmir İli Çiğ Süt Verimi ve Kalitesinin Arttırılması Projesi' hakkında bilgi verdi.

Tire Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Uysal da, süt sektöründe pay sahibi olan üreticilerin, süt ticareti yapan kişilerin ve mandıra personelinin süt hijyeni ve kalitesi konularında eğitilmeleri gerektiği vurgusunu yaptı.

Veteriner hekim Alpsoy ise, süt desteklemeleri tebliği hakkında bilgiler verip, 25 Mayıs 2013 tarihli ve 28657 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Süt Desteklemeleri Tebliği'ndeki soğutulmuş çiğ süt; "Üreticinin işletmesinde veya üretimin yapıldığı köy/mahallede bulunan sabit veya sabitlenmiş soğutma tankları üzerinden pazarlanan çiğ sütleri kapsar" tanımlarını anlatarak, bu konuda yapılacak çalışmalardan bahsetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber